Topp 10: Disse bilene kjøper Lotto-millionærene

Volkswagen (til høyre) er merket flest millionvinnere går for, etterfulgt av Volvo (midten). BMW (til venstre) er på femteplass på denne lista.
Volkswagen (til høyre) er merket flest millionvinnere går for, etterfulgt av Volvo (midten). BMW (til venstre) er på femteplass på denne lista.

Hva ville du kjøpt hvis du vant i Lotto? For noen er det en reell problemstilling. Norsk Tipping har spurt sine millionvinnere om hva slags biler de valgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette velger millionærene

De ti mest populære merkene:

1. Volkswagen (13,4 prosent)

2. Volvo (11,9 prosent)

3. Mercedes (8,4 prosent)

3. Mitsubishi (8,4 prosent)

5. BMW (7,4 prosent)

5. Toyota (7,4 prosent)

7. Ford (6,9 prosent)

8. Audi (5 prosent)

9. Mazda (3,5 prosent)

10. Opel (3,5 prosent)

Har du noen gang fundert på hva du ville kjøpt hvis du stakk av med en milliongevinst i Lotto eller et annet pengespill?

Da er du nok ikke alene. Akkurat den dagdrømmen har mange av oss brukt tid på.

Men hva gjør heldiggrisene som faktisk vinner en million eller mer? Jo, det viser seg at mange av dem realiserer drømmen om en ny bil.

– Vi er en liten gjeng hos oss som har drømmejobben med å ringe vinnerne og overraske dem med millioner. Når vi spør umiddelbart hva de drømmer om å bruke premien til, er bil noe av det mange nevner, sammen med hus og lån og ferier, forteller Ingrid Roterud Mathisen som er vinneransvarlig hos Norsk Tipping på Hamar.

(Saken fortsetter under)

Volvo har høy standing blant millionvinnerne. Det er nok grunn til å tro at mange av dem vil velge nye V90 i årene som kommer.
Volvo har høy standing blant millionvinnerne. Det er nok grunn til å tro at mange av dem vil velge nye V90 i årene som kommer.

Bil fra øverste hylle?

De har gjort en undersøkelse blant den eksklusive gruppen som har vunnet millionpremier i ett av deres spill, fra 2008 og til og med juni 2015. Disse ble spurt hva de hadde brukt gevinsten til. Hele 49,2 prosent svarte at de hadde kjøpt bil.

Med milliongevinst inne på kontoen, skulle man kanskje tro vi snakker bil fra øverste hylle også? Neida, vi nordmenn er kjent for å være et ganske nøkternt folkeslag, og det forandrer seg tydeligvis ikke, selv om man har blitt millionær.

Les også: Tomgangskjøring: Dette kan gi deg null i forsikring

Mange valgte Volvo

Det bilmerket flest vinnere kjøpte, var nemlig Volkswagen. 13,4 prosent av de som kjøpte bil etter å ha vunnet storgevinsten, gikk for en VW. På plassen bak finner vi et annet merke som også har bred og folkelig appell, nemlig Volvo.

11,9 prosent av spill-vinnerne som kjøpte bil, gikk for en Volvo. I forhold til totalsalget av biler, er Volvo kraftig overrepresentert blant Lotto-vinnerne.

Norsk Tipping har også gitt vinnerne mulighet til å kommentere litt rundt dette med bilvalg. Her er noen av svarene:

– Helt vanlig stasjonsvogn som jeg nok også ellers ville kjøpt.

– Alt ekstra utstyr.

– Outlander. Den dyreste og fineste jeg kunne finne. He he.

– Bruktbil. Vurderte flunkende ny bil, men syntes det var å sløse bort penger.

– Kjøpte tre biler.

– Ønsket meg cabriolet siden jeg var ung. Beste bilkjøp noen gang.

– Har byttet bil flere ganger, men 911 var den første. Kjører nå BMW.

– Golf og så Tiguan. Det var de pengene. Vant 1 mill.

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy