Meny

Skiboks på superbilen? Klart du kan!

Michelin-dekk med rød skrift, og vinterkamuflasje bidrar til at denne Lamboen synes ekstra godt. Og da har vi ikke engang nevnt takboksen...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske Freestyle-stjernen Jon Olsson er klar for vinteren.

Den hvite årstid står for døren, og da drømmer mange om den perfekte vinterbilen. Hvilke egenskaper en slik bil bør ha, varierer etter hvem du spør, men firehjulstrekk er bankers. Mange ønsker også en stor skiboks, og det gjør ingenting om bilen er litt kul i tillegg.

Er den attpåtil rask bør det være all grunn til jubel. Noen vil kanskje legge til praktisk nytte, mye bagasjeplass, smarte seteløsninger og høy bakkeklaring, men disse siste punktene er ikke så viktige for den svenske Freestyle-stjernen Jon Olsson.

Han har tidligere vakt oppsikt med ulike heftige biler utstyrt med skiboks på taket, og han skuffer ikke denne gang heller. Nå dreier det seg om en Lamborghini Huracan med 800 hester og vinterkamuflasje. Samt en passende skiboks selvfølgelig.

Les også: Volvos storselger kan bli helt ny neste år

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her ser vi spesialfestene til skiboksen. Hvordan man åpner panseret med denne montert, er ikke kjent.

Var standard i januar

Jons bil ble levert i januar i år, som en standard Huracan LP610-4. Det betyr 610 hester, men det var ikke nok for Jon, og et helt hvitt karosseri var i hvert fall ikke nok for ham. Det betydde at bilens karosseri ble plukket fra hverandre, for å gi plass til et widebody-kit. Så kontaktet han Stertman Motorsport i Nynäshamn i Sverige, for å høre om de kunne hjelpe til med mer effekt.

Det kunne de, og med ett VF Engineering kompressorkit til V10-motoren økte effekten fra 610 hk, til 817 hk. 827 Nm i dreiemoment sørger for det nødvendige skyv opp bratte vinterbakker, og et nytt eksosanlegg fra Akrapovic får fram godlyden i vintermørket.

Les også: Nå skal denne bilen gjøre comeback

Artikkelen fortsetter under bildet.

Superheftig eller superharry? Det kommer nok an på øyet som ser.

Senkesett og skiboks

For å gjøre bilen mer praktisk til vinterbruk erstattet man de keramiske bremseskivene, med stålskiver. Men denne fornuftige avgjørelsen ble fulgt av et senkesett fra K&W. En Lamborghini Huracan er jo ikke i utgangspunktet skjemmet av direkte høy bakkeklaring, så denne avgjørelsen kan nok få sine følger for Jon når vinteren kommer.

Til slutt gjensto skiboksen og vinterkamuflasjen. Skiboksen ble nok en gang laget av 56graderNord i karbon, og med spesielle fester for å passe Lamborghinien. Vinterkamo-folien ble påført av WrapZone.

Det ferdige resultatet kaller Jon for Lamborghini Monster Huracan, og skistjernen vil forhåpentlligvis få stor glede av bilen. Hans Audi RS6 DTM med 1000 hk som han kjørte med i Gumball 3000 i fjor, ble jo stjålet noen måneder senere i et væpnet ran, og senere funnet igjen utbrent.

Denne saken ble først publisert hos Broom.

Les også:

Sjekk hva Tom Gunnar har laget

Lyst på Lamborghini? Denne får du for 15.000 kroner!

Ingen ville betale nok for Trumps gamle Lamborghini

Denne superbilen koster 19 millioner - og ble utsolgt på et blunk

Øvelseskjøring i Lamborghini kan bli realitet

Motor
Populært