Meny

Nei - dette er ikke farlig for bilen

– Det er bare fordeler ved å bruke motorvarmer, sier Brooms bilekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er motorvarmer farlig for bilen? Nei, mener Brooms bilekspert. Kaldstarter er mye farligere.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny,

I fjor vinter kjøpe vi oss en ny Nissan Qashqai som vi er godt fornøyde med. Vi ville gjerne ha motorvarmer montert, men ble frarådet det på det sterkeste av selger.

Nå er det vinter og kaldt igjen og jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med selgerens forklaring om en motorvarmer tørker ut oljefilm i lagre etc. og at motoren på grunn av dette kan skjære seg. Vi har alltid hatt motorvarmer med kupévarmer på våre biler, uten å oppleve noen problemer, og savner det fortsatt på nybilen vår. Har du noen råd å komme med her?

Helsing fra Bjarne B. med frue.

Benny svarer:

Hei til både Bjarne og fruen! Jeg tror jeg har svaret dere gjerne vil høre!

Det er ingen grunn, absolutt ingen grunn til å IKKE montere motorvarmer med kupevarmer på deres nye Nissan. Det vil spare både motorslitasje, miljøet på grunn av redusert utslipp og ikke minst øke komforten for dere som skal bruke bilen. Særlig sammen med en kupevarmer.

Så det dere har fått servert av selger her anser jeg som vås. En motorvarmer vil aldri gjøre en motor så varm at oljefilmen i lager tørker bort. Om den så står på 24 timer i døgnet (selv om det ikke anbefales av andre årsaker...) vil motoren aldri bli mer enn lunken - og knapt nok det.

Så det med at oljefilmen damper bort og motoren skjærer seg kan dere se helt bort i fra. Det henger rett og slett ikke på greip.

Min mening er helt klart at gjentatte kaldstarter er mye mer skadelig for motoren. Så monter motorvarmer med god samvittighet!

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært