Meny

Dette er Norges mest etterspurte Mercedes

Og kanskje det største kuppet på SUV-markedet akkurat nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes GLC 350e

  • Motor: 2-liter turbo bensin + elmotor
  • Effekt: 320 hk
  • Forbruk: 0,25 l/mil
  • 0-100 km/t: 5,9 km/t
  • Toppfart: 222 km/t
  • Bagasjerom: 395 / 1445 liter
  • Lengde x bredde x høyde: 465 x 189 x 163 cm
  • Startpris: 559.900 kroner
  • Pris testbil: 823.200 kroner

Hva er dette?

Jo, dette er rett og slett den mest ettertraktede Mercedesen på markedet i Norge, akkurat nå. Nordmenn står i kø for den ladbare SUV-en. Ikke så rart heller, for den er som et kupp å regne, takket være det norske avgiftssystemet.

Men det er ikke bare prisen som gjør det. Den har en totalpakke kjøpesterke nordmenn gjerne vil ha: Ren miljøsamvittighet (på papiret i alle fall), SUV, bra plass, 4x4, og så er det premiumbil.

Nå skal vi teste den. GLC har vi kjørt før, og det er en bil som gir et svært positivt inntrykk. Spørsmålet er om den ladbare utgaven klarer å innfri forventningene.

Les også: Så langt går den ladbare hybriden i kulda

Artikkelen fortsetter under bildet.

GLC byr på både komfort og en god porsjon sportslighet, når du ønsker det.
GLC byr på både komfort og en god porsjon sportslighet, når du ønsker det.

Hvordan er den å kjøre?

Mercedes har gjort en grundig jobb med GLC. Kjøreopplevelsen er rett og slett bunnsolid. Ulike kjøreprogram lar deg velge oppsett etter humøret, og særlig i Sport + blir dette en hissig krabat. For nå handler det ikke bare om komfort, hvor Mercedes har vært i førersetet lenge, men også om det som kalles dynamiske kjøreegenskaper. Altså hvor sportslig den er.

Kontant styring og et stramt understell sørger for at GLC 350e leverer varene på en god måte her også.

Men girkassen er ikke den raskeste på markedet. Og husk at du kjører rundt i en SUV – som faktisk veier drøyt 2 tonn. Det kan fort overraske deg i svingene, særlig på vinterføre.

Aller best er den uansett på å ta deg med på langtur i en stillhet og komfort som ingen i klassen matcher. Og tross alt, det er det de fleste kjøperne vil sette størst pris på.

Les også: Nordmenn står i kø – snart kan det bli skikkelig priskutt

Artikkelen fortsetter under bildet.

I baksetet er det svært god plass. Her kan to voksne fint oppholde seg også på langtur.
I baksetet er det svært god plass. Her kan to voksne fint oppholde seg også på langtur.

Hvordan er plassen?

Når en "vanlig" bil går over til å være ladbar hybrid, må det gjøres plass til batteriene. Det gjør nødvendigvis noe med plassen. I GLC, som i de fleste andre, er det bagasjerommet det går utover.

Her har du nemlig bare 395 liter til rådighet, mot 550 liter i modellene uten ladbar drivlinje. Det er naturligvis en betydelig forskjell. Rent fysisk er forskjellen at gulvet er hevet noen centimeter.

Hvis du legger ned baksetene øker volumet til 1.442 liter.

Gulvet i bagasjerommet er hevet noen centimeter. Det gjør at det kun er plass til 395 liter bagasje her ...

Jeg tror mange familier likevel kan leve greit med dette som hovedbil. Det gjelder bare å pakke litt smart – og ikke handle de største barnevognene ...

I baksetet er plassen ypperlig, både til bena og hodet. Her sitter to voksne helt fint, også på langtur. Det midterste setet er ikke ikke ideelt, men det går greit å sitte der også.

Foran har hverken sjåfør eller passasjer noe å klage på.

Les også: Utsolgt til mai neste år – her kan du snike i køen

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mercedes har fått dreisen på interiørene sine. Her er opplevd kvalitet på toppnivå. Infotainmentsystemet krever litt mer tilvenning enn Audi og BMW sitt. Men fungerer bra når du blir vant med det.
Mercedes har fått dreisen på interiørene sine. Her er opplevd kvalitet på toppnivå. Infotainmentsystemet krever litt mer tilvenning enn Audi og BMW sitt. Men fungerer bra når du blir vant med det.

Finest utenpå eller inni?

Interiøret er helt i tråd med den nye looken til Mercedes. Det innebærer at det er elegant, moderne og stilig. Opplevd kvalitet er skyhøy, og da særlig i utgaver som er litt påkostet, slik som testbilen.

Infotainment-systemet er ikke like brukervennlig som BMW og Audi sine, men grafikken i menysystemet er blitt veldig bra – og når du har brukt det en stund, begynner ting å sitte.

Det eneste ankepunktet vi har, skyldes rett og slett Mercedes' egen utviklingstakt. For i det samme de lanserte nye E-klasse, med de to nye, store skjermene, føles særlig de analoge instrumentene i GLC ganske utdatert.

Ekseriøret er lekkert. Den tar med seg trekk både fra luksusbilen S-klasse Coupe og S-klasse. Men mest av alt ligner den på lillebror C-klasse.

Designet er på ingen måte utfordrende eller nyskapende, det bare sitter som et skudd! AMG-pakken er prikken over i-en, og gir den et mer sportslig utseende.

Vi gir seieren til eksteriøret – takket være AMG-pakken.

Denne Mercedesen er oppsiktsvekkende billig

Artikkelen fortsetter under bildet.

Denne hekken kan du like godt bli vant med å se på først som sist. For dette er en virkelig sprek SUV.
Denne hekken kan du like godt bli vant med å se på først som sist. For dette er en virkelig sprek SUV.

Går den bra?

Den går rett og slett som ei kule! Særlig når du setter opp et av Sport-programmene. 0-100 km/t tar kun 5,9 sekunder.

For ikke mange år siden, var det AMG-tider. Bensin- og elmotoren jobber meget godt sammen, og overgangene er sømløse. Men du merker så vidt lyden av bensinmotoren når den kicker inn. Det er for øvrig en 2-liter på 211 hk, resten sørger elmotoren på 116 hk for. Samlet effekt oppgis til 320 hk.

Forbruket er et helt eget kapittel. Oppgitt blandet forbruk er 0,25 l/mil. Det er naturligvis helt urealistisk.

Vi forsøkte først å kjøre rundt uten å lade i det hele tatt. En god del kommer faktisk til å gjøre det også. De fleste kjøper den ikke først og fremst fordi den er så miljøvennlig, men fordi den er billig i innkjøp.

Da lå forbruket på 0,90 liter/mil, med mye småkjøring i miksen.

Er du flink til å lade, og stort sett kjører korte distanser, kan du imidlertid slippe langt billigere unna. Nå som det er vinter, blir rekkevidden på ren strøm begrenset. Vi klarte 15 km, mens oppgitt rekkeviddde er 40 km. Det siste kan du like godt glemme først som sist – enten det er sommer eller vinter.

Når batteriene er tømt, øker forbruket jo lenger du kjører. Det skal imidlertid være mulig å havne et sted godt under literen på mila på langkjøring også. Ikke helt som offisielle tall skulle tilsi, men likevel ikke så verst, alt tatt i betrakning.

Det skal imidlertid nevnes at fleksible kjøreprogram gjør det lett å planlegge turen. Du kan for eksempel velge å bare kjøre på strøm så langt det går (E-mode). Da oppleves den fort undermotorisert – men det passer til småkjøring. Du kan også velge at bilen skal lade batteriene mens du kjører (Charge), eller du spare på strømmen (Save).

Standardoppsettet, som bilen står i når du starter, er imidlertid Hybrid. Da overlater du til bilen å styre batteri og kjøreprogram.

Les også : Mercedes-nyheten avslørt på test i Norge

Konklusjon:

Det er vanskelig å skulle nevne et større kupp i SUV-segmentet enn dette når det kommer til startpris. Og kanskje blir den enda billigere etter nyttår! Den går som ei kule, har best komfort i klassen, grei plass til tross for batteriene og ser veldig bra ut.

Men et par ting må du huske: Det koster å spekke opp til ”riktig” utstyrsnivå. Vår testbil, med en prislapp på over 800.000 kroner, manglet for eksempel nøkkelfri adgang og start! Hvordan det er mulig i en premiumbil i 2016 er vi rett og slett mektig forundret over.

Om du skal ha en passe utstyrt modell, ville vi gått for i alle fall skinninteriør (ca 20.000 kroner), AMG-plus-pakke (interiør og eksteriør, ca 44.000 kroner), Teknikkpakke med kamera (inkluderer blant annet adaptic fjernlys, ryggekamera, LED-lys, ca 40.000 kroner), Driving Assistance Package PLUS (inkluderer blant annet adaptive cruise og en rekke sikkerhetssystemer, ca 25.000 kroner). Legg til navigasjon og nøkkelfri adgang/start så ender du på rundt 150.000 kroner i tilleggsutstyr.

Husk også at det først og fremst er prisen som virkelig gjør den til et kupp. Miljøeffekten er ikke mer enn sånn passe. Du skal ha kort vei til jobb og gode lademuligheter for å bruke den optimalt, for å si det sånn.

Artikkelen er først publisert hos Broom.

Les også:

Dette er de 20 mest populære nybilene hittil i 2016

Mercedes AMG E63 S er verstingen som får konkurrentene til å skjelve

Mercedes gjør seg klare til å lansere sin aller første pickup

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstres stortingsgruppe innkalt til hastemøte10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25 USA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24 Rapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03 FN frykter at Jemen rakner07:58 MC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30 Birgit Skarstein vil bli enda raskere07:28 Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24 To drept i indiskkontrollert Kashmir07:12 Journalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30 Zimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30 Brækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15 – Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59 Nok vindkraft i Europa til hele verden05:50 Dette skjer i dag05:50 Smiler av Støres «slagord-knabbing»05:40 Dette skjedde i natt05:38 Donald Trump avlyser besøk til Danmark05:30 Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30 Undersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11 Ruter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09 Australia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08 Over 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30 Ryanair-ansatte i Spania varsler streik04:21 Tiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42 Antall eksplosjoner i Sverige øker03:40 – Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20 Boeing ansetter folk etter krisehalvår02:40 Kardinal George Pells anke avvist02:33 PST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51 Støre konkretiserer Aps politireform01:43 Open Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18 Fjerde strake remis for Carlsen i USA00:59 USA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20 Oslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10 Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52 Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49 Greta Thunbergs utrolige år21:36 – Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20 USA gjenopptar Taliban-samtalene21:04 Trump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43 Mann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41 Stort listeria-utbrudd i Spania20:18 Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16 Nye sammenstøt i Kashmir20:09 Kapteinens viktigste RBK-kamp19:55 Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51 Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46 – Må være lov å stille spørsmål om penger som kommer fra statskassen19:31 Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30 – Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05 Målesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00 Borgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55 Storaviser: Solbakken nær storsignering18:53 Tre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51 Ødegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50 Nederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31 200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18 Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36 Toppjockey tatt i doping17:28 Lovproblemer i kø for Netanyahu16:59 Norge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09 Tidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05 Italias statsminister varsler sin avgang16:02 Mindre innvandring til Sverige15:31 Ny rapport: Kina kan overrumple USA militært i løpet av timer15:14 Billetthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12 Kaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58 – Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44 Ordførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38 Nær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57 Ingebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55 Italia risikerer regjerings-kollaps13:30 Nettdekningen på tog blir bedre13:28 Dagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58 Flere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26 Turister stjal sand fra strand – risikerer fengsel
Siste nytt
12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstres stortingsgruppe innkalt til hastemøte10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25VerdenUSA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24PengerRapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03VerdenFN frykter at Jemen rakner07:58NorgeMC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30SportBirgit Skarstein vil bli enda raskere07:28PolitikkTyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24VerdenTo drept i indiskkontrollert Kashmir07:12NorgeJournalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30VerdenZimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30SportBrækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15Politikk– Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59NorgeNok vindkraft i Europa til hele verden05:50NorgeDette skjer i dag05:50PolitikkSmiler av Støres «slagord-knabbing»05:40NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenDonald Trump avlyser besøk til Danmark05:30VerdenFærre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30NorgeUndersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11NorgeRuter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09VerdenAustralia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08ReiseOver 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30ReiseRyanair-ansatte i Spania varsler streik04:21NorgeTiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42VerdenAntall eksplosjoner i Sverige øker03:40Penger– Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20PengerBoeing ansetter folk etter krisehalvår02:40VerdenKardinal George Pells anke avvist02:33NorgePST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51NorgeStøre konkretiserer Aps politireform01:43VerdenOpen Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18SportFjerde strake remis for Carlsen i USA00:59VerdenUSA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20NorgeOslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10NorgePolitiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52VerdenItalias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49VerdenGreta Thunbergs utrolige år21:36Politikk– Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20VerdenUSA gjenopptar Taliban-samtalene21:04VerdenTrump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43NorgeMann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41Helse og livsstilStort listeria-utbrudd i Spania20:18PolitikkSyk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16VerdenNye sammenstøt i Kashmir20:09SportKapteinens viktigste RBK-kamp19:55VerdenGresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51SportNeville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46Penger– Må være lov å stille spørsmål om penger som kommer fra statskassen19:31VerdenItaliensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30Verden– Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05VerdenMålesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00NorgeBorgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55SportStoraviser: Solbakken nær storsignering18:53VerdenTre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51SportØdegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50VerdenNederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31Politikk200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18NorgeErna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36SportToppjockey tatt i doping17:28PolitikkLovproblemer i kø for Netanyahu16:59PengerNorge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09PolitikkTidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05PolitikkItalias statsminister varsler sin avgang16:02VerdenMindre innvandring til Sverige15:31VerdenNy rapport: Kina kan overrumple USA militært i løpet av timer15:14SportBilletthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12VerdenKaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58Politikk– Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44PolitikkOrdførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38VerdenNær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57SportIngebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55PolitikkItalia risikerer regjerings-kollaps13:30ReiseNettdekningen på tog blir bedre13:28NorgeDagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58VerdenFlere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26ReiseTurister stjal sand fra strand – risikerer fengsel
Populært