Meny

Disse bilmerkene har de mest fornøyde eierne

Dette er noen av bilmerkene som har de mest fornøyde eierne. Øverst Lexus og Audi, under Kia og Toyota.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Consumer Reports har igjen kåret de mest fornøyde bileierne i sin store, årlige undersøkelse. Dobbelt japansk på topp og en liten overraskelse på tredje plassen.

I mange år var det nærmest hugget i stein: I undersøkelser av kvalitet, driftssikkerhet og brukertilfredshet var japanske bilmerker på topp.

De siste årene har imidlertid flere andre, ikke minst tyske, bilmerker meldt seg på i tetstriden.

I årets store rapport fra den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports virker det imidlertid nesten som man har stilt klokka tilbake. Her er det nemlig dobbelt japansk på topp.

Omfattende undersøkelse

Det er en av verdens største kvalitetsundersøkelser Consumer Reports her står bak.

De har samlet inn opplysninger om kjøreegenskaper, driftsikkerhet, sikkerhetsutstyr og hjelpemidler – og ikke minst eiertilfredshet. Ganske mye med andre ord. Det handler altså om både feil og problemer – og hvor fornøyd man er med bilen totalt sett.

Rapporten er basert på mer enn en halv million brukererfaringer for mer enn 300 bilmodeller. Brukerne har besvart spørsmål rundt 17 potensielle problemområder.

Les også:   Tesla sliter, og Volvo og Volkswagen stuper

Lexus helt til topps

Når alle data, statistikk og analyser nå er talt opp og bearbeidet, viser det seg at det er Lexus som går helt til topps i årets undersøkelse. Mens konsernbroder Toyota tar andreplassen. Kanskje ikke spesielt overraskende.

En overraskelse finner vi derimot på tredjeplassen,med amerikanske Buick.

GM har siden de var farlig nær ved å gå konkurs under finanskrisen, jobbet hardt og målrettet for å forbedre kvaliteten og det høster de nå fruktene av med Buick.

Audi på fjerdeplass er også interessant. Særlig med tanke på dieselskandalen i fjor høst så er det godt gjort at de rykker ned bare en plass, fra tredje til fjerde. Det kan virke som om det er VW som tar støyten her. De faller nemlig fra 9 og helt ned til 22 plass. Et dramatisk fall.

Les også:   Bli med inn – det er her magien skjer!

Koreanske biler gjør det bra

Koreanske Kia har den siste tiden også gjort det godt i undersøkelser som dette. Her tar de en hederlig femteplass og rykker med det opp én plass fra i fjor.

På sjetteplass finner vi en annen japaner nemlig Mazda, foran Hyundai som i bunn og grunn er samme bil som Kia (det er Hyundai som eier Kia) som rykker opp to plasser fra fjoråret.

Den siste bilen i kategorien de beste – det vi si de med over 60 poeng – er Infiniti som er Nissan sitt luksusmerke, og som er store i USA.

Les også: 

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært