Meny

Familien hadde en rosa bobildrøm

Denne gjengen ville ha en annerledes bobil. Foto: Geir Svardal/Klikk.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neppe hver dag du opplever fire personer og sju nakenhunder i en tvers gjennom rosa bobil?

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tro, før møtet med familien fra Vanse på Lista, nesten helt sør i landet, der de driver Jensens Café, Restaurant og Bar.

Rosa bobil, lissom? Hva var nå det? Og så reiser de rundt med sju nakenhunder (Chinese crested), ikke minst på hundeutstillinger, i en bobil som ikke akkurat ruver i landskapet. Er de gått fra vettet?

– Vi er jo ingen A4-gjeng!

Sier Ann Irene Reistad Jensen med et smil. Og jeg hadde da ikke mistenkt familien for akkurat det! Ei heller for å være belemret med spesielt mye sjenanse. Man farer ikke gatelangs i en rosa bobil om anonymitet søkes.

(Artikkelen fortsetter under)

Se video av bobilen her:

Vi møtes på en campingplass i Telemark, og undertegnede blir fort beroliget. Her spottes verken galskap eller selvopptatthet, bare en trivelig gjeng i og rundt en bobil som faktisk klarer kunststykket å se kul ut i rosa.

Jeg prøver å fritte ut junior, femten år gamle Mattias, om fargen. Sover han om natta, kanskje?

– Det var faktisk jeg og mammas samboer som foreslo rosa, eventuelt lilla.

Den så vi ikke komme. Rosa regnes jo i den moderne, vestlige kulturen som en feminin farge, og et symbol på det kvinnelige. Rosa klær er et utbredt kjønnssymbol for jenter, og forbindes også med romantikk og homoseksualitet.

Les også:  En annerledes og veldig praktisk bobil

Men – rosa skjorter er jo også in blant dagens menn. Britiske forskere hevder faktisk at menn med rosa skjorter tjener mer og er bedre kvalifisert enn de som favoriserer tradisjonelle farger. Og rosa har i tidligere perioder vært regnet som en potent farge, ofte båret av menn fra overklassen. Så det, så!

(Artikkelen fortsetter under)

IKKE A4: Ann Irene Reistad Jensen, sønnen Martin, samboer Bjørn Arne Fossli og Ann Irenes datter Lill Kirsten. Foto: Geir Svardal/Klikk.no

Positiv mottakelse

Selvsagt har ingen bobil kommet i rosa fra fabrikk. Ei heller Ann Irenes og samboer Bjørn Arne Fosslis 1993-modell Pilote på Peugeot.

– Den var hvit og skjemt av fuktskader da vi kjøpte den for et par år siden. Noe måtte gjøres. Og det var da vi ble enige om at rosa interiørmaling på dører, skap og andre ting kanskje var noe å satse på.

Etter at den prosessen var vel gjennomført tok familien en modigere beslutning. Rosa i versjon roseblad også skulle bli fargen også på eksteriøret, nå med bengallakk. En mer utadrettet avgjørelse, tatt før samboer Bjørn Arne og dennes far lånte bobilen en tur til Mosjøen, der de kommer fra. Kanskje like greit – to menn i rosa bobil er neppe hverdagskost i industribyen nordpå.

Les også:  Resultatet ble en unik bobil

Men da Ann Irene Reistad Jensen søkte lakkeringshjelp på Facebook-grupper for bobilister, ble ikke reaksjonene helt som forventet, eller rettere sagt fryktet. Merkelig nok, muligens, når en ser en del av hva som skrives der. Det er ikke alle pennene i kommentarfeltene som er påholdne og saklige, for å si det sånn.

Men hun ble på ingen måte ikke hengt ut som riv ruskende gal og det som verre er. Ann Irene fikk faktisk primært støtte og gode råd!

– Jeg tror jeg kan telle negative kommentarer på en hånd, og jeg hadde nok forventet meg mye mer skittkasting.

Les også:  Gjett om denne bobilen vekker oppsikt

ALL IN: Fargen går igjen over alt – også på sengetøyet. Foto: Geir Svardal/Klikk.no

Saken er opprinnelig publisert hos Klikk.no.

Motor
Populært