Meny

Denne Ferrarien ventes å oppnå rekordpris

Ferrari 250 GTO er sjelden, da det bare ble produsert 39 eksemplarer av modellen i årene 1962 til 1964. Nå kan du sikre deg et prakteksemplar, vel å merke om du er styrtrik. Foto: Talacrest Ltd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferrari 250 GTO regnes som den hellige gral blant bilsamlere. Et prakteksemplar fra 1962 forventes å oppnå skyhøy pris.

Forrige gang en Ferrari 250 GTO var på markedet, var i 2014 da et halvfint eksemplar ble solgt på auksjon. Til tross standarden ble den tidenes dyreste bil solgt på auksjon, med en prislapp som til slutt endte på svimlende 38,1 millioner dollar. Den gang tilsvarte det 234 millioner kroner.

Se video:   Sjelden Ferrari solgt for 38,1 millioner dollar

Ferrari 250 GTO er sjelden ettersom det kun ble produsert 39 eksemplarer av bilen fra 1962 til 1964. Nå er en ny Ferrari 250 GTO tilgjengelig på markedet og denne bilen er i topp stand, skriver nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Det er Talacrest, som har spesialisert seg på salg av klassiske Ferrari-biler, som skal stå for salget av det som skal være den andre Ferrari 250 GTO som noen gang ble produsert.

– Denne bilen ble brukt av fabrikken for å teste og utvikle 250 GTO-serien før den ble levert til North American Racing Team (NART), der Phil Hill og Olivier Gendebie kom inn som nummer to sammenlagt og som nummer én i sin klasse under 12-timersløpet i Sebring i 1962, skriver Talacrest på sine nettsider.

De skriver videre at det var den første fra serien som deltok i bilrace og at den oppnådde mye suksess.

– En sjelden mulighet, understreker den britiske forhandleren.

Det er 16 år siden Talacrest sist hadde en 250 GTO-modell i sitt showroom. Det var da «Top Gear»-programleder Chris Evans bestemte seg for å selge sitt eksemplar i 2010, skriver AFP Relaxnews.

Frem til 2013 var  dette de ti dyreste Ferrariene som var solgt.

Motor
Populært