Oppslukt av mobilen - så går det galt

Dashbordkamera avslørte en skremmende trend bak rattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle rumenske sjåføren har blitt det siste klare bildet på hvorfor det er en svært dårlig idé å knote med mobilen mens man er bak rattet. Oppslukt i mobilen sendte han lastebilen rett inn i to personbiler. Totalt ble tre biler skadet og to personer ble sendt til sykehus med moderate skader.

Les også: Kaffe skal stoppe skummel mobilbruk i bilen

– Det er sjeldent man får et så klart eksempel på risikoen noen sjåfører er villig til å ta med mobilen, og de farene det kan føre til, sier Stephen Pidgeon ved Metropolitan Police i London, om videoen.

Ifølge Statens Vegvesen skyldes hver tredje ulykke i trafikken uoppmerksomhet. I 2015 skrev UP ut 17.680 bøter for ulovlig mobilbruk i bilen. All bruk av mobilen, som ikke innebærer en hands-free-løsning, er forbudt i bilen.

Når det gjelder rumeneren i videoen øverst, så ble han nylig dømt til åtte måneders fengsel, for sin livsfarlige ferd like nord for London i 2015.

Les også:

Kom kjørende med to mobiler - på Pokemon-jakt

Politibetjent bøtela seg selv for ulovlig mobilbruk

Høy fart, mobilbruk og fylla får skylda for flere drepte

Personvernpolicy