Bilen til Arne er filmstjerne akkurat nå

Arne Wolfram er veldig glad i sin Ford Raptor, og synes det er moro at den er med i filmen Børning 2.
Arne Wolfram er veldig glad i sin Ford Raptor, og synes det er moro at den er med i filmen Børning 2.

Lånte bort verstingen til Børning 2-innspilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst søkte produksjonsselskapet bak actionfilmen «Børning 2» etter en Ford Raptor, på Facebook. Da sønnene til Arne Wolfram (48) fra Vikersund oppdaget det, var de ikke sene om å sende inn bilder av farens bil. Kort tid senere ble Arne kontaktet.

– Da de ringte, var jeg ikke i tvil. Klart de skulle få låne bilen! Jeg synes det er kjempebra at det lages norsk film av denne typen, og da er det bare hyggelig å kunne bidra, gliser han.

Som du ser av bildene, er ikke Ford Raptor akkurat noen liten bil. Den fysiske tilstedeværelse er nok til å sende småbiler langt til skogs, med halen mellom bena. Det er rett og slett noe av det råeste på veien.

Feil farge

Men «Børning»-folkene hadde et ønske: De ville at bilen skulle være blå.

– Jeg tenkte at det var helt greit. Den ble jo tøff i blått også. Og det var de som sørget for folieringen. De plukket opp bilen i januar, og disponerte den en måneds tid.

– Fikk du ikke betalt for utlånet?

– Nei, det var ikke noe slikt inne i bildet. Og det var heller ikke viktig for meg. Men vi skrev kontrakt, der det blant annet ble påpekt hvem som skulle kjøre bilen og hvem som hadde ansvaret om noe gikk galt.

Les også: Verdens beste bilfilmer

(Saken fortsetter under)

Ikke nervøs

«Børning 2» handler om et ulovlig bilrace fra Vestlandet og opp til Murmansk. Og det kjøres ganske heftig, også med Raptoren til Arne.

– Du var aldri nervøs for at det skulle gå galt med bilen?

– He, he, nei. Om det er én bilmodell som tåler å bli herjet med, så er det denne. Dette er en skikkelig bruksbil, og den er bygd for å tåle både hopping og heftig offroad-kjøring. Det er for eksempel dobbelt sett med dempere bak. Nei, jeg var ikke bekymret.

Les også: Så enkelt sparer vi 3.500 kroner på bensin

(Saken fortsetter under)

Her er bilen – foliert i blått – i en action-sekvens i filmen.
Her er bilen – foliert i blått – i en action-sekvens i filmen.

Premierefest

Som en takk for hjelpen etter lånet av bilen, ble Arne og kona Linda invitert på premierevisning på Colosseum i Oslo – med påfølgende premierefest.

– Jeg hadde ikke anledning til å stille på festen etterpå, for jeg måtte tidlig opp dagen etter. Men det var en morsom opplevelse å møte skuespillerne og være med på premieren.

– Hva syntes du om filmen – og rollen til bilen din?

– Filmen var kjempetøff! Masse morsom action. Og det var naturligvis ekstra spesielt å se sin egen bil på lerretet. En morsom opplevelse.

Les også: – Dette er ikke en bruktbil – det er et klenodium

Vanskelig å overgå

Under panseret til denne bilen sitter en 5,4-liters V8-motor, som buldrer som et tordenvær når du drar på. Det er kanskje ikke den mest gjerrige bilmodellen på markedet. Men Arne forteller at den klarer seg på «bare» 1,6 l/mil.

– «Bare» 1,6 liter på mila …

– Ja, det synes jeg faktisk er ganske bra. Men det er klart, hvis du begynner å leke og herje litt, så blir det fort over 2 liter på mila. Dette er ikke en bil du kjøper på grunn av lavt forbruk, humrer han.

Det er nå halvannet år siden han kjøpte den, og så lenge pleier ikke den bilinteresserte karen å ha bilene sine.

– Greia med denne, er at jeg rett og slett ikke ser helt hvordan jeg skal klare å overgå den. Etter min mening er dette noe av det råeste i sitt segment. Den går godt, det er helt nydelig lyd og du har full oversikt bak rattet, understreker han.

Du kan si mye om Ford Raptor, men liten og beskjeden, det er den så avgjort ikke. Her med blå folie.
Du kan si mye om Ford Raptor, men liten og beskjeden, det er den så avgjort ikke. Her med blå folie.

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden