Hennessey sin Velociraptor blir det råeste på vinterfjellet

Med seks hjul er barske Raptor blitt til ultrabarske Velociraptor. Foto: Hennessey
Med seks hjul er barske Raptor blitt til ultrabarske Velociraptor. Foto: Hennessey

Hennessey har tatt en Ford F-150 Raptor, og gjort den til Velociraptor. Men det koster å få den råeste bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om å ha den tøffeste firehjulstrekkeren på høyfjellet er beinhard. Men skal du være sikret å ha den barskeste av dem alle, er det bare å ta en telefon til amerikanske Hennessey.

Mange kjenner nok til navnet, da Hennessey opp gjennom årene har opparbeidet seg et svært godt rykte for virkelig rå tuning av en mengde ulike kjøretøyer. Nå har de kastet sine hender på nye Ford F-150 Raptor som kommer i høst, og resultatet er mildt sagt spektakulært.

For Hennesseys Raptor er blitt til en Velociraptor med seks hjul, og trekk på alle seks. For å huse den ekstra akselen måtte planet forlenges, og sorte 20-tommere på fete offroad-dekk fyller godt inn.

Legg til en veltebøyle, og ekstralys, og Velociraptoren ser supertøff ut. Fremkommeligheten er nok også førsteklasses med 6x6, låsbare diffsperrer på begge de to bakakslene og oppgraderte Fox-dempere.

Les også: Skoda Kodiaq kan bli en ny, norsk folkefavoritt

(Saken fortsetter under)

Velociraptor ser mildt sagt brutal og voldsom ut. Foto: Hennessey
Velociraptor ser mildt sagt brutal og voldsom ut. Foto: Hennessey

450 hk ikke nok

Nye Ford F-150 Raptor mistet sin V8 til fordel for en 3,5-liters V6 ecoboost-motor på 450 hk. Det blir litt for lite for Hennessey, som hiver på en større turbo, noe som bringer effekten til over 600 hk. Da får man også Brembo-skiver foran og bak, for å stoppe herligheten. Alt vel og bra, men det finnes et par skår i gleden ved Velociraptoren.

For det første er det prisen. En vanlig F-150 Raptor er jo ganske bøse saker, og starter i USA på rett under 50.000 dollar. Legg til utstyret du vil ha, og du er et sted over 60.000 dollar (480.000 kr). Hennessey sin Velociraptor starter imidlertid på 295.000 dollar! (2,3 millioner kroner).

Da får du jo riktignok med en Raptor som man jo må starte med, men uansett er prisforskjellen ganske drøy. På den andre siden ville jo Mercedes ha 430.000 dollar for sin G63 AMG 6x6, således skal man kanskje ikke klage.

Les også: XCODE er en tøff bilnyhet fra uventet hold

(Saken fortsetter under)

Man har også laget en illustrasjon av bilen i sort. Den blir ikke akkurat mindre brutal av den grunn. Foto: Hennessey
Man har også laget en illustrasjon av bilen i sort. Den blir ikke akkurat mindre brutal av den grunn. Foto: Hennessey

Bygging ikke startet ennå

Men det er også et minus nummer to med Velociraptoren. Siden vanlig Raptor ikke er kommet ut på gata ennå, har ikke Hennessey fått startet byggingen av noen biler.

De håper imidlertid å få kloa i en pre-produksjons Raptor ganske snart, og i mellomtiden har man laget illustrasjonsbildene som du ser i denne saken. Men frykt ikke, Velociraptoren kommer, og du kan bestille den fra Hennessey, eller utvalgte Ford-forhandlere i USA.

Les også:

Gled deg – se hva som kommer til Norge!

Nå legger de ned produksjonen i Europa

Nå vil de åpne opp for dette – også i Norge

Norgesfavoritt blir avgiftsvinner

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært