Gled deg – rally-VM kommer til Norge

Tusenvis av nordmenn vil søke ut i skogen med grillpølser og voksenbrus, for å se Andreas Mikkelsen suse forbi med full gass i februar.
Tusenvis av nordmenn vil søke ut i skogen med grillpølser og voksenbrus, for å se Andreas Mikkelsen suse forbi med full gass i februar.

Det blir WRC-folkefest i Norge i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 9. til 12. februar 2017 vil Rally Sweden samle 200.000 publikummere, noe som gjør rallyet til en av de største idrettsbegivenhetene i nabolandet vårt. De siste årene har det også dryppet litt på oss rally-interesserte nordmenn i form av noen etapper på den fineste siden av grensen.

Den gode nyheten er at også i 2017 skal deler av Rally Sweden kjøres på norsk jord. Fredag blir den norske dagen i Rally Sweden. Totalt seks etapper skal kjøres nordøst for Kongsvinger. Svullrya og Røgden ble kjørt med stor suksess i 2016-utgaven av Rally Sweden, og disse etappene skal også kjøres neste år.

Publikumsetappen på Kirkenær måtte avlyses i 2016 på grunn av dårlige snøforhold. Denne etappen flyttes nå til Hof Finnskog, i nærheten av Flisa, for å være sikret gode snøforhold. Disse tre etappene blir kjørt to ganger i løpet av fredagen.

Denne kan få fart på salget i Norge

Nytt av året er at også serviceplassen flyttes nordover, fra Karlstad til Torsby Flyplass. Det gjør det mulig å kjøre flere etapper lenger nord, på mer snøsikre veier. Samtidig vil rallyets siste etappe avsluttes på serviceplassen, og dermed sette en ny standard i VM-sirkuset.

– Det finnes en uttalt visjon om at hele VM skal gå i en retning hvor den siste Power Stage-etappen slutter på serviceplassen. Nå er vi først ute med å gjøre dette. Det vil ta avslutningen av rallyet til et nytt nivå. Nå er vi live på TV, mens vinnerne kan feire seieren sammen med teamet og publikum direkte på serviceplassen, sier adm. direktør i Rally Sweden, Glenn Olsson.

Andreas Mikkelsen er en klar vinnerkandidat når Rally Sweden finner sted i februar.
Andreas Mikkelsen er en klar vinnerkandidat når Rally Sweden finner sted i februar.

Mange nye etapper

Rally Sweden 2017 byr på hele 57,8 prosent nye etappekilometer, inkludert tre helt nye etapper. De klassiske etappene som Karlstad Superspesial, Vargåsen med Colins Crest, og Hagfors er fortsatt med i Rally Sweden.

7 av 10 kan snart oppleve at denne ikke virker

I tillegg til nye etapper på norsk side, er den gamle etappen Likenäs tilbake i neste års rally. Etappen har vært etterlengtet av mange, og tas nå inn igjen i rallyet.

– Vi har tatt vekk de minst snøsikre etappene, og erstattet de med tre nye som ligger høyere over havet og lenger nord. Hele det nye opplegget med serviceplass i Torsby vil gjøre hele konkurransen betydelig mer tilgjengelig for publikum, sier banesjef Johan Magnusson.

Norske etapper i Rally Sweden 2017:

SS 2 – Røgden 1 – 18,47 km – kl. 08.00

SS 3 – Hof-Finnskog 1 – 20,60 km – kl. 09.01

SS 4 – Svullrya 1 – 24,45 km – kl. 10.16

SS 5 – Røgden 2 – 18,47 km – kl. 13.25

SS 6 – Hof-Finnskog 2 – 20,60 km – kl. 14.26

SS 7 – Svullrya 2 – 24,45 km – kl. 15.41

Her bor Europas verste bilførere

Personvernpolicy