Meny

Nordmenn kjøper Fords verstingbiler som aldri før

Ford har fått skikkelig dreis på salget av sine sporty modeller, som for eksempel denne: Focus RS. Nå lover de at det skal komme 12 helt nye sportsbiler på markedet innen 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå lover Ford at de skal utvide utvalget sitt med minst 12 nye sporty modeller innen 2020.

Ford har truffet en nerve med sine sportslige modeller. Det siste året har merket solgte over 400 eksemplarer av sine sporty modeller i Norge – alt fra Fiesta ST, Focus ST og Focus RS, til den mest populære, nemlig Mustang, og den mest eksklusive: Million- og superbilen Ford GT.

Sistnevnte er blant verdens mest eksklusive biler. De som ville kjøpe den, måtte først levere en søknad og håpe de fikk et positivt svar tilbake fra Ford.

Produksjonen er begrenset, og det er langt flere søknader enn det er biler. Derfor får de fleste nei. Men en av de som har fått lov til å kjøpe et eksemplar er Kjell Inge Røkke.

Ford har merket seg responsen på de mest sporty modellene sine, og har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Tvert imot. Nå lover sjefen for Ford Performance at det skal komme hele 12 nye sportslige modeller innen 2020.

Vi skal være ledende

Det er nemlig ikke bare i Norge at interessen er stor for spreke Ford-modeller. I løpet av 2016 regner Ford med å selge mer enn 200.000 Performance-modeller på verdensbasis. Det er nesten det dobbelte av hva det var for bare tre år siden.

– Det er viktig for Ford å være ledende på dette markedet, sier sjefen for Ford Performance, Dave Periack.

Les også:   Røkke slo kloa i superbilen

(Saken fortsetter under)

Slik er interiøret i Focus RS. Foto: Ford

Racingerfaring

Det er forøvrig ikke bare toppmodellen, GT, som er utsolgt. Tidligere i år ble nye Focus RS, med 350 hk og firehjulsdrift, lansert på verdensbasis. Det er allerede solgt 8.800 biler i Europa, og nå er det ikke flere igjen å kjøpe i 2016.

Focus ST, med 250 hk, er også populær. Her har salgsøkningen vært på 21 prosent i år.

Minstemann, Ford Fiesta ST, har hatt en salgsøkning på 11 prosent – mens den helt nye Fiesta ST200 også ser ut til å selge godt.

Les også:   Denne nyheten fra Ford er det umulig å ikke elske

Mustang slår alle

Siste generasjon av den legendariske sportsbilen Ford Mustang er den aller største salgssuksess. Den var verdens mest solgte sportsbil i 2015.

I USA er de råere utgavene av Mustang, GT 350 og GT 350R, allerede utsolgt for hele 2017.

Ford opplyser om at det er yngre kjøpere som står for mye av økningen.

– De er ikke lenger fornøyd med å komme seg fram, men vil at det skal skje på en underholdende og spennende måte, skriver Ford i sin pressemelding.

Les også:   Ingars Ford kan være den eneste igjen i verden

– Kommer alle kundene til gode

Ford Performance er avdelingen hos Ford som spesialbygger de mest sportslige modellene. De benytter seg av erfaring fra Ford Racing, Team RS og andre spesialkjøretøyavdelinger.

– Dette er en del av Fords DNA og her sitter vi på mye spisskompetanse. Det Ford utvikler av avansert teknologi for høyytelsesbilene blir også tatt i bruk på rimeligere modeller. Så dette kommer alle Ford-kunder til gode, sier administrende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford Mustang var verdens mest solgte sportsbil i 2015.

Les også: 

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært