Meny

Så trygge er dyrene dine egentlig i bilen

Se deler av krasjtesten her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæledyret ditt er svært utsatt i kollisjon viser krasjtest.

De fleste dyreeiere ville aldri satt sitt eget kjæledyr i fare med vilje, men nå viser det seg at når mange tror de har satt dyret sikkert i et bur eller lignende i bilen, så er det like utsatt som om det satt løst i setet.

Den amerikanske organisasjonen Center for Pet Safety (CPS) har gjennomført en omfattende testing av utstyr beregnet på å holde kjæledyr sikret i bil og andre kjøretøy.

Resultatet var nedslående.

Les også: NAF-test: Flere takbokser tåler ikke bråstopp

Tre av tolv bur sikre nok

CPS testet blant annet tolv ulike bur, designet for å ha i kjøretøy, i en frontkollisjon i 50 kilometer i timen. Alle burene inneholdt en lekehund. Kun tre av de tolv burene bestod sikkerhetstesten.

I tillegg testet CPS fire bilseter beregnet for dyr. Det er første gang organisasjonen har gjort dette, så standarden for hva som regnes som sikkert er ikke fastsatt ennå. Det var imidlertid ingen av de fire bilsetene som holdt lekehunden fast i setet under en kollisjon i 50 kilometer i timen.

Les også: Fikk beste krasjtest-resultat noensinne

Kun ett av åtte bilbelter godkjent

Bilbelter og seler for dyr ble ikke inkludert i den nyeste testingen til CPS, men da organisasjonen testet bilbelter for dyr i 2013, var det kun ett av åtte belter som bestod testen.

En full oversikt over hvilke produkter som ble testet finner du her.

Les også: Dette har du lov til om du ser en hund innelåst i en varm bil

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært