Meny

Fem millioners luksus eller 150.000 kroners krypinn?

I videoen får du en omvisning i Morelo Empire, samt en omvisning i den billigste bobilen på Caravanmessen på Lillestrøm i år. Foto: NTB

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn kjøper stadig større og dyrere bobiler. Selgeren av denne Morelo Empire til 5 millioner kroner forventer å selge to-tre stykker i Norge i år. TABs minste vogn til 150.000 kroner er mer overkommelig. Du kan se begge på årets Caravanmesse i Lillestrøm i helgen.

– I Norge selges det bobiler og campingvogner for mellom 7 og 8 milliarder kroner i år. Ved utgangen av august var det solgt 2.471 nye bobiler og 2.264 campingvogner, sier Geir Holm, generalsekretær i Norges CaravanBransjeforbund.

– I tillegg skiftet 17.629 brukte vogner og 7.500 bobiler eier. Mens det siden år 2000 har vært en kraftig nedgang i salget av vogner og en tilsvarende oppgang i salget av bobiler, har salget nå jevnet seg ut. Det er imidlertid en økning i salget av store bobiler over 3,5 tonn. I tillegg vil folk ha mer utstyr. Sammen med en ugunstig kurs på Euro, gjør det bilene dyrere.

Les også: 25 gode spisesteder langs veien

(Saken fortsetter under)

Med en pris på 150.000 kroner, er lille, kule TAB en vogn som kan gi deg et ekstra soverom på hytta eller hjemme, sier importør Rune Otterstad i Hjulet Caravancenter. Foto: Rune Korsvoll

På utstillingen på Lillestrøm kan du se det meste av det som finnes av bobiler, vogner og utstyr i Norge. Den mest eksklusive bilen er Morelo Empire Liner, som i utgangspunktet koster rundt 4,5 millioner kroner, men med litt utstyr kommer opp i over 5. Den er bygget på et Mercedes Atego understell, er 10,3 meter lang, veier rundt 9 tonn og har all den luksus du kan drømme om. Blant ekstrautstyret finner du blant annet solcelleanlegg, dieselgenerator og safe. Godt å ha hvis du skulle ha penger igjen etter handelen.

– Vi forventer å selge to-tre stykker i Norge i år. Det er derfor vi tar vår største nyhet hit til Lillestrøm. Selv om det er en del smale og dårlige eveier i Norge, er noen som ønsker å campe i luksus, parkere bobilen på et trygt sted, for så å ta sin Smart Fortwo ut fra garasjen bak og kjøre småturer rundt i området, sier Andreas Wolfer-Heimann, eksportsjef for Morelo til motor.no.

Les også: Bensin skulle egentlig kostet 24 kroner

Folketallet tatt i betraktning, er Norge det landet i Europa som selger flest bobiler. Men av Morelo Empire til fem millioner kroner selges det ikke mange. Foto: Rune Korsvoll

I den andre enden av markedet finner vi lille TAB til rundt 150.000 kroner.

– Dette er en overnattingsvogn som folk har som ekstra soverom på hytta eller hjemme. En del kjøper nok også vognen på grunn av de kule utseendet. Du har det mest nødvendige med vask og komfyr og sengeplass for to. Skal du på tre ukers ferie med barn, er den nok i minste laget, sier Rune Otterstad i Hjulet Caravancenter, som selger rundt 55 slike vogner i året.

Les også:

25 gode spisesteder langs veien

Første selvkjørende Volvo ut fra fabrikken

Farlig sideterreng, høy fart og rus dreper

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Motor
Populært