Omkom i Tesla-krasj – brannvesenet fryktet elektrosjokk

Redningsmannskaper jobber på ulykkessstedet i Nederland. Se video.

Dramatisk ulykke i Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livet sto ikke til å redde da en nederlandsk mann onsdag i denne uken kjørte av veien med sin Tesla Model S – og krasjet inn i et tre.

Ulykken skjedde ved Baarn, rundt 40 kilometer øst for Amsterdam. Redningsmannskaper og brannvesen skal ha kommet hurtig til stedet, men det tok flere timer før de fikk hentet mannen ut av vraket.

Store skader

Ifølge bransje-nettstedet Automotive News skyldes dette at de fryktet elektrosjokk. Deler av batteripakken i bilen ble angivelig ødelagt og begynte å brenne – denne brannen skal ha vært vanskelig å slukke.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Bilder fra krasjstedet viser store skader på bilens front, med deler strødd rundt på ulykkesstedet. Resten av bilen var imidlertid intakt.

I en uttalelse sier Tesla at de «jobber sammen med myndighetene for å kartlegge årsakene til ulykken» og at de vil publisere dette så snart det er klart.

Les også: Tesla-eier: – Autopiloten reddet livet mitt

(Saken fortsetter under)

Teslaen kjørte av veien og inn i et tre, føreren skal ha omkommet umiddelbart. Foto: Scanpix
Teslaen kjørte av veien og inn i et tre, føreren skal ha omkommet umiddelbart. Foto: Scanpix

Kontaktet Tesla

Tesla understreker også at autopiloten i bilen ikke var aktivert under kjøreturen. Bilen skal ha holdt en hastighet på 155 km/t da det smalt, langt over fartsgrensen på stedet.

Redningsmannskapene skal ha vært sikre på at sjåføren allerede var død da de kom til stedet. Derfor var vurderingen deres at det ikke var noe poeng å ta unødige sjanser for å få kroppen ut av vraket.

Spesialister fra Tesla Nederland ble også kontaktet for råd om hva man skulle gjøre. Disse ankom ifølge Automotive News etter fem timer.

Ulykkesstedet ble da ansett som trygt, og sjåføren ble hentet ut av vraket.

Les også: Dette får ikke Tesla lov til i vår del av verden

Svært gode krasjtest-resultater

– Vi kan mye om elektriske biler, men det vil alltid være tilfeller der noe uventet skjer. Det vil være hendelser vi kan lære av, sier brannvesenets talsmann Ronald Boer, som understreker at de har klare retningslinjer for hva de skal og ikke skal gjøre når det er snakk om ulykker med elbiler involvert.

Tesla Model S har for øvrig gjort det svært bra i krasjtester, med noen av de beste resultatene som noen gang har blitt oppnådd både i amerikanske og europeiske tester.

Deler fra fronten av Teslaen skal ha ligget strødd rundt på ulykkesstedet. Foto: Scanpix
Deler fra fronten av Teslaen skal ha ligget strødd rundt på ulykkesstedet. Foto: Scanpix

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært