Meny

Volkswagen satser på elbil-samarbeid i Kina

Volkswagen har signert en intensjonsavtale med den kinesiske bilprodusenten Anhui Jianghuai Automobile. De to bedriftene skal samarbeide om utvikling og produksjon av elbiler til kinesiske forbrukere. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske bilgiganten Volkswagen nærmer seg et elbilsamarbeid med kinesiske Anhui Jianghuai Automobile, kunngjør de to konsernene i en felles uttalelse.

Volkswagen opplyser at de to bilprodusentene har signert en intensjonsavtale under et møte i det tyske hovedkvarteret i Wolfsburg onsdag.

De to selskapenes mål er å danne et fellesforetak, med hovedvekt på forskning og utviklingsarbeid, produksjon og salg av «grønne biler».

Anhui Jianghuai Automobile (JAC) uttaler i en pressemelding at kineserne forventer å signere en offisiell avtale med Volkswagen innen de neste fem månedene.

Les også:   Volkswagen kutter i bilproduksjonen

– Vi ser fram til et fullskala samarbeid med Volkswagen, slik at vi kan gi kinesiske forbrukere kostnadseffektive batteridrevne elektriske biler, sier direktør An Jin.

Avtalen kommer i lys av at Kina forsøker å utvikle sin unge – men sterkt voksende – elbilindustri, i et forsøk på å bøte på landets luftforurensingsproblemer.

I 2015 ble det solgt fire ganger så mange såkalte nullutslippsbiler som i året før, opplyser den kinesiske organisasjonen for bilprodusenter.

Europeisk-kinesisk elbilsamarbeid er imidlertid ikke nytt. Fra før har landets største bilprodusent, BYD, allerede kunngjort et samarbeid med tyske Daimler, mens Peugeot har uttalt at det ønsker å samarbeide med Donfeng Motors.

Les også: 

Sju av ti elbilister har flere biler

Du kan spare 14.000 ved å bruke elbil i jobben

Her er høstens store bilnyheter

Motor
Populært