Meny

Jordskjelvet fikk Ferrari til å lage et ekstra eksemplar av LaFerrari

Bil nummer 500 skal selges på auksjon, så føler du deg veldig sjenerøs har du sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle inntektene fra salget skal gå til ofrene etter jordskjelvet.

Det er sjelden man hører gladsaker fra bilverdenen. Det går stort sett i kynisk juks og tilbakekallinger av alle slag, året rundt. I likhet med mange andre bransjer kan bilbransjen mange ganger oppfatttes som kynisk, det aller meste handler om profitt.

Men for en gangs skyld er det faktisk en ordentlig gladsak å melde. Ferrari har nemlig bestemt seg for å lage ett ekstra eksemplar av superbilen LaFerrari.

Har et hjerte

Nå er det ikke det at man lager en ekstra LaFerrari, som er selve gladsaken her. For spørsmålet er hvorfor Ferrari har gjort det? Produksjonen av den fantastiske V12-hybriden med 949 hk og en prislapp på rundt ti millioner kroner, sluttet i fjor etter at man hadde laget alle de 499 tiltenkte eksemplarene.

Men noen hos Ferrari har tydeligvis et hjerte, for da nyheten om det forferdelige jordskjelvet 24. august i år i det sentrale Italia nådde Ferrari, ble man mer enn rystet (uheldig ordspill?). Hva kunne Ferrari gjøre for å hjelpe?

Les også:   Dette er bilen selveste Clint Eastwood kappet taket av

(Saken fortsetter under)

Løpet var egentlig kjørt, men nå åpner det seg en siste mulighet til å kunne sitte i førersetet og ha denne utsikten: Ferrari skal lage en ekstra LaFerrari.

Selges på auksjon

Dermed kom ideen om å lage en ekstra LaFerrari for salg på auksjon, og la alle inntektene fra salget gå til ofrene etter jordskjelvet.

Jordskjelvet målte 6.2 på Richters skala, og opptellinger gjort en uke etter, viste at 294 mennesker var omkommet. Derfor er det mange som utvilsomt vil sette pris på Ferraris utstrakte hånd etter den forferdelige katastrofen.

Foreløpig er det ikke kjent når auksjonen kommer til å gå av stabelen. Men det er ventet rekordpris for bilen, som altså egentlig ikke skulle bli laget.

For de som gikk glipp av muligheten til å kjøpe LaFerrari med tak (som på bildet), jobber fabrikken med en åpen Spider-utgave som er like rundt hjørnet.

Les også: 

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært