Meny

Forbrukerrådet advarer mot VW-gruppesøksmål

Volkswagen har satt av rundt 150 milliarder kroner til å dekke alle utgiftene i forbindelse med dieseljuks-skandalen, og nesten alle pengene skal gå til deres amerikanske kunder. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerrådet advarer norske bileiere om å inngå avtale om gruppesøksmål etter Volkswagens dieseljuks.

Forbrukerrådet advarer bileiere som har blitt kontaktet av firmaet Klagehjelp i Haugesund. Firmaet tilbyr «en mulighet for å motta kompensasjon», men for å være med må man betale 1.640 kroner.

– Selskapet opptrer spekulativt og unødvendig. Mange har ringt oss og spurt om råd. Dette vil vi advare mot, sier Ingeborg Flønes, Forbrukerrådets direktør for forbrukerservice, til VG.

Klagehjelp stiller seg uforstående til advarslene fra Forbrukerrådet og mener det bør være mulig også for norske bileiere å få erstatning.

– Kunden har fått et annet produkt enn det han betalte for. Det er greit at Forbrukerrådet og NAF har gjort seg opp en mening, men det finnes norske jurister som er av en annen oppfatning og som mener det er rom for å få kompensasjon, sier Dag Rune Flåten, daglig leder i Klagehjelp.

Volkswagen har satt av rundt 150 milliarder kroner til å dekke alle utgiftene i forbindelse med dieseljuks-skandalen, og nesten alle pengene skal gå til deres amerikanske kunder.

Les også: Flere millioner biler fra VW, Skoda og Audi kan enkelt hackes og stjeles

VWs framtid blir elektrisk

Slik skal VW rette opp et dårlig inntrykk

Motor
Populært