Meny

Tesla åpner verdens største superlader-stasjon på Nebbenes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla åpner torsdag kveld det som blir verdens største superlader-stasjon for Tesla-biler på Nebbenes i Akershus. Stasjonen har 20 ladestolper og vil kun levere strøm til de som kjører en Tesla.

El-bilister på E6 ved Nebbenes kan glede seg når verdens største superlader-stasjon åpnes torsdag kveld. Totalt vil ladestasjonen ha 20 ladestolper for Tesla-biler og kan tilby gratis lading av modellene S og X på minutter i stedet for timer.

Ladestasjonen ligger rett ved E6 nordgående på Nebbenes ved Eidsvoll. Daglig leder for Nebbenes nordgående, Morten Østnor, fortalte i juli til Eidsvoll-Ullensaker Blad at han tror ladestasjonen også kan ha en positiv effekt for næringslivet i området.

– Planene har utviklet seg siden i fjor. Vi ønsket å være med på dette, blant annet fordi det gir oss en mulighet til å få økte besøkstall, sa Østnor til lokalavisen.

Les også:  Dette blir tidenes dyreste Tesla

Kun for Tesla

Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, sier byggingen av ladestasjonen vil muliggjøre langdistansereiser med el-biler.

Den er også den første superladestasjonen som har mulighet for såkalt «drive through-lading», altså at ladestolpene, i likhet med en bensinpumpe står parallellt slik at man kan kjøre inn ved siden av stolpen for så å lade.

Ladestasjonen vil kun være tilgjengelig for Telsa-kunder. Roland forklarer avgjørelsen med at Tesla-motorene er de eneste som tåler effekten fra ladestolpene.

– De er på cirka 120 kilowatt. Dette er det ingen andre elbiler enn Tesla som klarer å ta imot. Vi vil naturligvis vurdere å slippe til andre biler dersom de senere skulle få denne kapasiteten, sier Roland.

Les også:  Denne kan komme til å snu opp-ned på lastebilmarkedet

– Salgssvikt bekymrer ikke

Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, gleder seg stort over åpningen.

– Det er kjempeflott å ha mange ladere på ett sted. Det gir forbrukerne en trygghet på at de får ladet med en gang de kommer dit. De største utfordringene forbrukerne støter på er ofte at det er kø ved ladestasjonene eller at laderne ikke fungerer, sier Bu til Eidsvoll-Ullensaker Blad.

Hun er, i likhet med Østnor, enig i at ladestasjonen kan gagne lokale bedrifter.

– Det vil ta fra ti minutter til en halvtime å lade en bil. I mellomtiden vil mange bilister legge igjen noen kroner hos lokale bedrifter, sier Bu.

Roland forteller til NTB at han ikke er bekymret for at elbilsalget har falt ganske kraftig første halvdel av 2016 sammenlignet med i fjor.

– Vi lanserte modell 3 tidligere i år, og mottok over 400.000 reservasjoner i løpet av de første ukene etter lanseringen, så vi er ikke bekymret for fremtiden, sier Roland.

Les også:  Rekordsalg kan gi lange ventelister på Tesla

Motor
Populært