Meny

Eldre bilister inviteres til oppfriskningskurs

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen skal invitere 50.000 bilister på oppfriskningskurs. Torsdag gå de første brevene ut til dem som fyller 70 i år.

Målet med kurset er å tilføre de eldre bilførerne «kunnskap som gir økt sikkerhet i de situasjonene der man kan møte ekstra utfordringer», forteller Anne Karin Espeland. Hun er regionkontakt for Bilfører 65+ i Vegvesenet. Hun understreker at ingen skal teste kjøreferdighetene eller hva deltakerne kan om trafikkreglene, og at ingen risikerer å bli fratatt førerkortet.

– De som har vært på kurs, har gitt tilbakemeldinger om at det har vært nyttig å ta med seg videre, sier Espeland. Hun legger til at kurset har en forebyggende effekt, og at forskning viser lavere risiko etter å ha gjennomført kurset.

– Statens vegvesen jobber med trafikksikkerhet hver dag, og selvsagt er vi opptatt av de eldre også. Vi ønsker derfor at de skal være aktive og ha gleden av å kjøre bil på en trygg måte så lenge som mulig.

Utsendingen av brev til 70-åringene fortsetter hver måned utover høsten og vinteren.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus