Meny

Du kan spare 14.000 ved å bruke elbil i jobben

Bruker du en elektrisk utgave av VW Golf i jobbkjøring i stedet for en med vanlig forbrenningsmotor, er det mye penger å spare. Foto: Rune Korsvoll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjører du egen bil i jobb og mottar kjøregodtgjørelse for dette, kan du tjene opptil 1000 kroner i måneden ved å bytte til elbil. Kostnadene for drivstoff er små og kjøregodtgjørelse høyere.

Mange bruker egen bil i jobben, enten til å besøke forretningsforbindelser, jobbreise eller bare kjøre ærender for jobben. Det er det norske teknologiselskapet Autogear, som har spesialisert seg på å utvikle automatiske løsninger for kjøregodtgjørelse, har sett på kostnadene ved bruk av egen bil i jobb. De har også sett på hvor gunstig det er å bruke elbil i forhold til en vanlig bensin- eller dieselbil.

Les også:   Motor har testet hvor mye bensin bilene bruker i virkeligheten

– Statens sats for kjøregodtgjørelse ved bruk av elbil er 4,20 kroner per kilometer. Dette er ti øre høyere enn for en fossilbil, selv om driftskostnadene er lavere. Strømutgiftene på en elbil er omtrent 2 kroner per mil, mens en bensinbil vil ha drivstoffutgifter på rundt 9 kroner per mil. Til tross for dette er statens sats for kjøregodtgjørelse høyere for elbiler enn for fossilbiler, sier Annar Bøhn, daglig leder i Autogear.

Les også:   Dette er de nye elbilene med lang rekklevidde

– Spesielt for de som kjører mye i jobbsammenheng, er det gunstig å bruke elbil. Mens satsen for fossile biler reduseres når du passerer 10.000 kjørte kilometer, er kjøregodtgjørelsen for elbiler den samme uansett kjørelengde. Kjører du 15.000 kilometer i året, vil det være mer enn tusen kroner i måneden i gevinst å kjøre elbil, sier Annar Bøhn.

Les også:   Så enkelt sparte vi 2.500 kroner på nye dekk

Også Norges Automobil-Forbubund oppfordrer flere til å bruke elbil når de kjører i jobb.

– Privatbiler er et viktig arbeidsredskap som holder Norge i gang. Ekstra kjøregodtgjørelse er en viktig fordel som bør få enda flere til å velge elbilen i jobben, og som flere bør bli klar over. I byområder vil det være et viktig miljøtiltak om flest mulig arbeidsreiser også kan gjennomføres med elbil, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Tabellen nedenfor viser differansen mellom fossilbil og elbil, dersom man kjører 15 000 kilometer i året i jobbsammenheng. Andre kostnader knyttet til bilholdet er ikke inkludert i regnestykket, men antas å være like mellom en elbil og en fossilbil.

Les også: 

Irriterende få blinker til venstre i rundkjøring

Med dette utstyret slipper du unna fartsboten

Flere millioner biler fra VW, Skoda og Audi kan enkelt hackes og stjeles

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus