Snart får Tiguan en stor og viktig nyhet

VW Tiguan er en stor suksess i det norske markedet. Nå er en spennende nyhet på vei, bilen skal nemlig komme i forlenget utgave og som sjuseter.
VW Tiguan er en stor suksess i det norske markedet. Nå er en spennende nyhet på vei, bilen skal nemlig komme i forlenget utgave og som sjuseter.

En av Norges mest populære SUV-er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kompakte SUV-en Tiguan har vært en stor suksess for Volkswagen, helt siden den kom på markedet første gang tilbake i 2007.

Den har i lange perioder vært Norges mest solgte SUV, selv om stadig flere konkurrenter har kommet på banen. Tiguan har opparbeidet seg en svært sterk posisjon blant norske nybilkjøpere og er også en svært attraktiv bil i bruktmarkedet.

Les også: Bildene har akkurat lekket ut: Sjekk denne luksusen

Lite kamuflasje

Nå er andre generasjon her. Tiguan vokste seks centimeter i lengden da den ble ny. Den fikk også betydelig større bagasjerom, samtidig som designet ble strammet opp.

Men det stopper ikke her. Det har nemlig vært kjent en god stund at VW planlegger en XL-versjon av Tiguan, med forlenget akselavstand og mulighet for sju seter.

Nå har det dukket opp bilder på nettet av denne utgaven, med svært lite kamuflasje. Det tyder på at bilen er nært en offisiell debut, kanskje skjer det allerede på bilutstillingen i Paris i slutten av september.

Les også: Tøffing: Slik så Tiguan ut da vi fikk den første smakebiten

11 centimeter lengre

Så langt er ikke noen produksjonsstart bekreftet, men det er ventet at bilen skal komme på markedet til neste år.

Bortsett fra at den er 11 centimeter lengre enn vanlig Tiguan, skal det ikke være større designmessige endringer.

Bakdørene er litt lengre og det bakre sidevinduet har også vokst. Spionbilder viser også et noe lengre overheng bak.

Les også: Etter nesten ti år var det slutt for første Tiguan

Best egnet for barn

Innvendig er det nå plass til to ekstra bakseter, helt bakerst. Disse felles ned i gulvet når de ikke er i bruk. Selv om den vokser en god del, vil Tiguan likevel være en av de mer kompakte sjuseterne på markedet. Det betyr i praksis at de to bakerste setene er best egnet for barn, eller som nødseter for voksne, over kortere distanser.

For mange kjøpere vil dette uansett være et svært attraktivt alternativ. Med de to bakerste setene nedfelt, blir bagasjerommet betraktelig lengre enn i dag. Og samtidig har man altså fleksibiliteten ved å kunne bruke bilen som seks- eller sjuseter, når det er ønskelig.

Det er ventet at Volkswagen kommer til å tilby sjuseters Tiguan både med forhjulstrekk og 4x4. Sannsynligvis vil de minste motoralternativene bli droppet på denne utgaven.

Les også: Lyst på denne? Da må du være kjapp!

Volkswagen strekker sin Tiguan 11 centimeter i lengderetningen når den skal komme i sjuseter-utgave.
Volkswagen strekker sin Tiguan 11 centimeter i lengderetningen når den skal komme i sjuseter-utgave.

Les også:

Les duellen: Tiguan mot nye Kuga

Saken er først publisert på Broom.no

Personvernpolicy