Volvo satser stort på førerløse biler

Volvo Cars og toppsjef Håkan Samuelsson satser på førerløse bilder med selskapet Uber. Her under presentasjon av årsresultatet onsdag.
Volvo Cars og toppsjef Håkan Samuelsson satser på førerløse bilder med selskapet Uber. Her under presentasjon av årsresultatet onsdag. Foto: Bertil Ericson / NTB scanpix

Volvo Cars og taxiselskapet Uber vil samarbeide om å utvikle førerløse biler. Selskapene satser 2,5 milliarder kroner på prosjektet, omtrent halvparten hver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første selvkjørende Volvo XC90-bilene kommer til å rulle på gatene i Pittsburgh i USA i september, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Uber skal utstyre bilene med sensorer, kameraer, lasermåling, radarsystem og GPS-mottakere, og ved årsskiftet er det meningen at hundre XC90-biler skal være levert, ifølge en pressemelding fra Volvo Cars.

– Vi er stolte over at Uber har valgt oss som samarbeidspartner. De er ett av verdens ledende teknologiselskaper. Samarbeidet plasserer Volvo midt i den pågående teknologirevolusjonen for bilindustrien, skriver Volvo Cars' toppsjef Håkan Samuelsson i pressemeldingen.

Les også: Honda-fabrikken trekker seg ut av Norge - nå går det mot løsning

Ubers toppsjef Travis Kalanick mener at selvkjørende biler er viktig for å få tryggere trafikk.

– Over en million mennesker dør i trafikken hvert år. Disse tragiske omstendighetene kan selvkjørende bilteknologi hjelpe oss å løse, men vi kan ikke gjøre det alene, sier han.

Flere andre bilprodusenter har også satset på førerløse biler, blant annet japanske Toyota Motor og tyske Volkswagen.

Les også: VWs fremtid blir elektrisk

Personvernpolicy