Volkswagen tar tilbake verdensherredømmet

Første halvår tok VW tilbake tittelen som verdens tørste bilprodusent fra Toyota. Nye modeller, som denne kompakte SUV-en, skal gjenvinne kjøpernes tillit etter diesel-skandalen. Foto: Rune Korsvoll
Første halvår tok VW tilbake tittelen som verdens tørste bilprodusent fra Toyota. Nye modeller, som denne kompakte SUV-en, skal gjenvinne kjøpernes tillit etter diesel-skandalen. Foto: Rune Korsvoll

Diesel-skandalen bidrar tydeligvis ikke til at kundene flykter fra VW. Første halvår solgte VW-gruppen 5,1 millioner biler verden over. Dermed tok de tilbake tittelen «verdens mestselgende» fra Toyota, som har mistet produksjon på grunn av jordskjelv og eksplosjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fire år har Toyota, inkludert Lexus og Daihatsu, vært verdens mest solgte bilmerke. I år har imidlertid flere uheldige omstendigheter ført til lavere produksjon på fabrikkene i Japan. I april ødela et jordskjelv en av fabrikkene til en underleverandør, noe som medførte mangel på deler med påfølgende stopp i produksjonen på Toyotas egne fabrikker. Litt tidligere i år stoppet også produksjonen på en fabrikk i Japan, fordi en eksplosjon hos en underleverandør av stål førte til mangel på deler. I tillegg har salget av nye Toyota Prius i USA ikke gått så bra som planlagt. Lave drivstoff-priser har gjort at amerikanske bilkjøpere igjen har kastet seg på storbil- og pickup-bølgen, framfor å kjøpe mindre og mer drivstoff-gjerrige biler.

Les også: Det norske oljefondet saksøker VW

Volkswagen-gruppen solgte 5,1 millioner biler første halvår, noe som er en økning på 1,5 prosent. Det ser ut til at diesel-skandalen, som startet for 11 måneder siden, først og fremst har ført til en nedgang i salget av VWs mindre biler. En økning i salget av Audi, Porsche og Skoda mer enn oppveier for dette.

Les også: VW Microbus blir vrikelighet

I en kommentar til Automotive News, sier VW at de regner med å levere i overkant av 9,9 millioner biler i løpet av 2016. General Motors, den største amerikanske bilprodusenten, solgte 4,76 millioner biler første halvår – ned 1,2 prosent sammenliknet med i fjor – og er dermed nummer tre på listen over verdens bilprodusenter.

Les også:

Birgittes 10.000-hesters monster på Gardermoen

10 årsaker til at bilen din stopper langs veien i sommer

Er nordmenns kjærlighet til elbiler i ferd med å dø?

Saken ble opprinnelig publisert på Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus