Nå kan mobilen redde deg fra køen

Å stå i bilkø er både kjedelig og sløsing med tid. En ny app har som mål å gjøre noe med det. Montasje: Scanpix og Tom Tom
Å stå i bilkø er både kjedelig og sløsing med tid. En ny app har som mål å gjøre noe med det. Montasje: Scanpix og Tom Tom

Lanserer ny gratis-tjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kø blir et stadig større problemer for bilister over hele verden. Vi kaster bort utrolig mye tid på å stå bom stille, eller kjøre i saktegående kø.

Derfor jobbes det også fra mange hold med å finne smarte løsninger som kan hjelpe på dette. En av dem som er langt framme på området, er nederlandske Tom Tom. De er blant annet er store på navigasjon til bilen og utvikler en rekke løsninger rundt dette.

Løst stort pendlerproblem

Nå lanserer de en ny tjeneste som kalles TomTom Traffic Checker, den er tilgjengelig på gratisappen TomTom MyDrive.

Målsetningen er å hjelpe brukerne, slik at de kan time for eksempel kjøringen til jobben best mulig.

– Pendlere har det ikke lett – det daglige stresset med å skulle rekke alt, til jobb, barnehagen og butikken, kan være utrolig frustrerende. Nå vil sjåførene bedre forstå når de trenger å forlate huset eller kontoret, for å komme til sin destinasjon i tide. TomTom har endelig løst et av de store pendlerproblemene, sier TomToms, Corinne Vigreux, i en pressemelding.

Les også: Elbiler: Bare én av ti har gått tom for strøm

Raskeste rute

Appen bruker alle enheter som er tilknyttet Tom Toms kartsystem. Informasjonen kommer fra sjåfører som bruker appen og flere andre. Til sammen får Tom Tom informasjon fra rundt 400 millioner kjøretøy. I Norge kommer informasjon fra Statens vegvesen i tillegg.

Traffic Checker sender personlige meldinger til sjåførenes smarttelefoner, slik at de kan få vite om det er – og eventuelt hvorfor det er – trafikkproblemer på deres pendlerute. I tillegg blir føreren varslet om å sjekke ut en app for å se den raskeste tilgjengelige ruten til bestemmelsesstedet. Ruter kan også overføres til navigasjonsenheten.

MyDrive er tilgjengelig for iOS og Android-enheter på Apple App Store og Google Play, og er også tilgjengelig for PC-er og bærbare datamaskiner.

MyDrive App viser også TomToms kart, nøyaktig trafikkinformasjon, og smart routing.

Les også:

Saken ble opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy