«Onkel» i Amerika betalte millioner for norsk fylkesvei

Kristian (91) forbannet seg over veistandarden i Rissa og punget ut for asfalt. Se video. NB! Bildet er kun ment som illustrasjon.

Innbyggerne i Rissa i Sør-Trøndelag feirer at de ha fått 5,5 kilometer med nyasfaltert fylkesvei. Norskamerikaneren Kristian P. Berg (91) bladde opp rundt 2,5 millioner kroner til veiprosjektet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld ble veistrekningen på fylkesvei 142 åpnet med snorklipping, champagne og kortesje med amerikanske biler, ifølge Adresseavisen.

91-år gamle Berg bor til vanlig i Seattle i USA, men under et besøk i hjembygda reagerte han på veistandarden.

– Jeg var sånn halvveis forbannet på at veien var så dårlig. Så jeg tenkte at om det offentlige ikke har råd til å betale, så får jeg bidra, forteller Berg. I tillegg til Berg har også fylkeskommunen og kommunen vært med på finansieringen. Varaordfører i Rissa, Liv Darell (Sp), tror det ville gått 20 år før kommunen selv kunne ha finansiert veiprosjektet.

– At det kommer en mann fra Amerika og hit for å donere en slik sum, er rett og slett bare fantastisk, sier Darell til avisen.

Det eneste kravet for pengeoverføringen på 300.000 dollar var at Berg skulle få bestemme navnet på veistrekningen. Dermed heter den nå Kristian P. Bergs vei.

Personvernpolicy