Meny

BMW M2 er bygget for å spise dekk

Brede hofter, brede dekk, to enderør på hver side og et emblem på bagasjelokket avslører at dette er noe utenom det vanlige. Vi har fått teste BMW M2 på Formel 1-banen Hungaroring, like utenfor Budapest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har fått en ny favoritt!

Sommeren 2011 fikk jeg gleden av å teste BMW 1 M Coupe. Jeg husker at forventningene var store, til denne vesle M-modellen. Forventninger er litt skummelt, for da blir ofte selve opplevelsen en liten nedtur.

Slik ble det så til de grader ikke med 1 M Coupe. Det har siden vært den bilen jeg har rangert aller høyest med tanke på moro-faktor for prisen.

Da er det kanskje ikke så rart at forventingene skrus i været nok en gang, når det er tid for å teste etterkommeren. M2.

Der er dessuten forventningene ekstra store fordi denne skal testes på en Formel 1-bane! Vi er i Ungarn, på Hungaroring, like utenfor Budapest. BMW har rett og slett leid hele anlegget! Slikt skjer ikke ofte. Her er det 16 trange svinger og få rett strekninger fordelt på 4.381 meter. Perfekt for en bil som BMW M2.

Les også: Verdens barskeste sportsbil

(Saken fortsetter under)

Det er SVÆRT sjelden en får mulighet til å kjøre bil på en vaskeekte Formel 1-bane. Men BMW slår på stortromma når pressen skal få teste ut M2.

Overboost

M2 går rett inn i hard core M-familien, men som minste- og billigste modell. Pris i Norge er rundt 860.000 kroner. Da har du også det meste av det du trenger av utstyr.

Hva får du for pengene, bortsett fra trangt baksete og et lite bagasjerom? Jo, du får en sekssylindret 3-liters motor som yter 370 hk, med et dreiemoment på opptil 500 Nm ved overboost.

Den veier inn til 1.495 kilo. Den vekten kastes fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder med DCT-automatgirkassen. 0,2 sekunder ekstra må påregnes om du vil gire selv.

Les også: Nei – det er ikke tilfeldig at denne testes på racerbane

M4-slektskap

At BMW har tatt M2-en på alvor, skinner tydelig igjennom når du går litt i dybden også. For eksempel er flere deler i motoren hentet fra storebror M4, det samme gjelder både for- og bakaksel, bremseskivene foran og bak og ikke minst den elektroniske aktive diffsperren.

Sistnevnte er en viktig del av suksessfaktoren. Den kan låses 100 prosent.

OK, det var litt tørre fakta. Men hvordan oppleves så det hele på veien? Unnskyld, på Formel 1-banen!

Les også: BMW tilbakekaller 622.000 biler– feilen er i baksetet

(Saken fortsetter under)

Interiøret er ikke det du fester deg aller mest ved. Men noen emblemer her, kontrastsømmer der og en masse karbon avslører at dette er en skikkelig M-bil.

Perfekt kjørestilling

Opplegget for dagen er følgende: Først skal vi kjøre to korte deler av banen på tid. Deretter kjører vi hele runden noen ganger – og til slutt sitter vi på med DTM racersjåføren Antonio Felix Da Costa rundt samme bane. Bare for å sjekke hvordan det EGENTLIG skal gjøres.

Det første jeg merker meg på plass bak rattet i M2 er at kjørestillingen er perfekt. Det er bare å justere rattet og de gode sportssetene akkurat slik du vil ha de.

Et trykk på startknappen vekker motoren til live. Og alt da forstår jeg at dette er gromt. Lyden er raspende og frekk fra de fire enderørene.

Så bærer det ut på Hungaroring – som Formel 1-legenden Sebastian Vettel har banerekorden på: 1.18,773! Men vi sikter ikke på den i dag

Les også: Lanserer spesialversjon av BMW M3

(Saken fortsetter under)

Rekkesekser på 3-liter. Det klinger meget godt i ørene på BMW-entusiastene.

Rått og brutalt

M2-en bykser frem med et voldsomt rykk når jeg planter gasspedalen i bunn. Girkassen står i sport, og skifter ikke før turtallsnåla står kliss opptil rødmerkingen.

Når neste gir mates inn, er det ikke sømløst. Det smeller og rykker. Skikkelig! Og jeg elsker det! Her får du følelsen av å være med på noe rått og brutalt.

M2 koser ikke med deg, den tar deg i en jerngrep.

Alt for mange sportsbiler med automatgir blir litt kjedelige med de moderne automatgirkassene som skifter gir på en slik måte at du knapt merker det. Det tar bort litt av moroa.

Forøvrig er det jo som regel aller mest moro å få lov til å gire selv. Det kan du velge, når du kjøper M2.

Les også: Nå kommer elbilene med lang rekkevidde og rimelig pris

(Saken fortsetter under)

M2-ene på rekke og rad. Den siviliserte kjøringen varte ikke lenge.

Ikke som forventet

I svingene er det ikke helt som forventet. Det er bedre! Den klorer seg fast. Men mest moro er det når den ikke lenger makter å gjøre det, og lar hekken skli ut litt. Det er lett å kontrollere overstyringen om du passer på. Og pokker så morsomt!

En kollega fra Danmark er imidlertid litt uheldig. Ut av svingen ble det for mye gass. Sekunder senere er han midt oppi en sky av røyk, mens bilen har tatt en 720 graders snurr på asfalten. Det går bra. Men det ble høy puls hos sjåføren, får vi bekreftet av han etterpå.

Du kan altså leke mye med M2 – men de fysiske lovene gjelder også for den.

Les også: BMW lar seg ikke bremse av Dieselgate

(Saken fortsetter under)

Har du først fått smaken på å legge M2-en slik i svingene, har du fått et alvorlig problem. Det er nemlig klin umulig å bli kvitt avhengigheten!

Vil ikke parkere den

Nå har mange sikkert luktet lunta allerede. M2-en er en helt fantastisk bil. Rett og slett nydelig.

Det beviser den gang på gang gjennom timene på Hungaroring.

Styringen sitter som et skudd, og gir ypperlige tilbakemeldinger om hvordan du kjører. Understellet er perfekt satt opp, og den låsbare diffen gjør sitt til å sette prikken over i-en.

Dette er en bil du aldri har lyst å sette fra deg.

Les også: Gjør 0-100 km/t på 3,9 sekunder!

(Saken fortsetter under)

Oooops, da var vi i gang igjen.

Liker å være rampete

BMW skryter av at M2en klarer Nürburgring på 7.58. Det er slett ingen dårlig tid. Men M2 er ikke bilen du har det mest moro med når du kjører for å sette rundetider. Dette er først og fremst et leketøy.

Det får jeg bekreftet under rundene sammen med BMWs DTM-sjåfør.

Den første runden kjører han så fort han bare klarer. Jeg holder meg bare fast og nyter turen. Men på runde to spør jeg om ikke han kan kjøre noen runder slik han virkelig har lyst til.

Les også: Gir kjøreglede som en Porsche

(Saken fortsetter under)

BMWs DTM-sjåfør, portugisiske Antonio Felix Da Costa (t.h.), lot seg lokke av Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen, til å leke seg litt på de siste rundene rundt Hungaroring.

– Let´s do it!

Da lyser han opp i et rampete glis:

– Yes! Let's do it!

Og her kommer M2en til sin fulle rett. Med en DTM-sjåfør bak rattet som legger bilen sidelengs i hver eneste sving.

Innen vi blir vinket inn, det ble litt mer kjøring enn vi hadde blitt tildelt, satt vi og gliste nesten helt rundt begge to.

Må testes på vanlig vei

Etter en hel dag med testing på Hungaroring har jeg halvveis konkludert: 1 M Coupe må se seg slått. I alle fall når det kommer til banekjøring og «lek».

Dagen var ikke lang nok til at vi fikk kjøre den på vanlig vei. Men, vi fikk i alle fall bekreftet at om du velger Comfort som kjøreprogram, blir den svært så sivilisert.

Men akkurat hvordan den oppleves på norske veier må jeg komme tilbake til. Men tro meg, det har jeg alt avtalt med BMW Norge at jeg skal få gjort om ikke lenge!

BMW M2 er mye mindre og smidigere enn storebror M3/M4. Har du savnet gode gamle M3, har du fått den i M2.

Les også:

Saken ble opprinnelig publisert på Broom.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:52 Forfang med i medaljekampen, men haltet ut av hoppbakken15:49 Fjellklatrer hentet av luftambulanse etter fall i Hordaland15:09 Politiet etterlyser bil som fraktet cyanid15:02 Iversen kan gi Røthe ekstra VM-sjanse14:49 Venezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47 Super-G-rennet i Bansko snødde bort14:42 VM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17 Graabak vraket til lagsprinten i VM14:15 Røthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13 Pappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05 Tankene raste gjennom hodet på Therese13:41 Tilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36 Solskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28 Sølv-Østberg brøt med alle råd13:20 Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16 To til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09 McGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06 Kane fra start mot Burnley12:57 Weng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52 Barcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47 Seks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36 Abid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32 Rørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29 Pappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28 Nord-Koreas leder til Vietnam12:26 KrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15 Goggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05 Johaugs manager: – Nå er alt glemt11:59 Skipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54 Kardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44 Riiber har knekt Bergisel-koden11:42 Overlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38 Mann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34 – Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29 NBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14 Mann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09 Johnson leder storturnering i golf i Mexico11:02 Direkterapportering fra skiathlon for menn10:57 Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43 Minst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29 FIFA tok U17-VM fra Peru09:30 Mann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14 Norsk semifinaletap i junior-VM curling09:02 Palace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00 14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27 Bomber ryster Nigeria på valgdagen08:26 Dagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12 Skarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03 Haugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00 Falla kan legge forbildet bak seg06:30 Johaugs rakettfart lager grå hår06:27 Økning i antall tyveri i byggebransjen06:14 Venezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50 Dette skjer i dag05:35 Dette skjedde i natt05:10 VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09 R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09 Norwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28 19 kilo ost per nordmann03:27 USAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05 Tvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30 FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53 Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43 Svensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20 Advarsel om globalt internettangrep01:19 Helse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39 Trump nominerer ny FN-ambassadør00:28 Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11 Mange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36 Ruud utslått i kvartfinalen i Rio23:00 Norwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23 Mueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07 54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42 Trump kan møte Xi i mars21:29 Er du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06 Politiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27 Bronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13 R. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23 Molde og Sarpsborg vant i Spania19:20 Giske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10 Foreldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06 Schmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49 Tilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57 Løshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56 Dark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46 IAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15 Kriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05 Greta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46 Schmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12 Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09 Ap-lederen er lei av Giske-saker16:04 Kongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51 Englands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50 Alle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23 Buss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54 Giske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37 Ingen skadd i snøskred i Ørsta14:08 Ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59 Forskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59 Omstridt IT-løsning innføres i Norge
Siste nytt
15:52SportForfang med i medaljekampen, men haltet ut av hoppbakken15:49NorgeFjellklatrer hentet av luftambulanse etter fall i Hordaland15:09NorgePolitiet etterlyser bil som fraktet cyanid15:02SportIversen kan gi Røthe ekstra VM-sjanse14:49VerdenVenezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47SportSuper-G-rennet i Bansko snødde bort14:42SportVM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17SportGraabak vraket til lagsprinten i VM14:15SportRøthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13SportPappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05SportTankene raste gjennom hodet på Therese13:41PolitikkTilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36SportSolskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28SportSølv-Østberg brøt med alle råd13:20SportTarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16NorgeTo til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09SportMcGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06SportKane fra start mot Burnley12:57SportWeng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52SportBarcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47NorgeSeks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36PolitikkAbid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32SportRørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29SportPappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28VerdenNord-Koreas leder til Vietnam12:26NorgeKrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15SportGoggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05SportJohaugs manager: – Nå er alt glemt11:59SportSkipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54VerdenKardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44SportRiiber har knekt Bergisel-koden11:42SportOverlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38NorgeMann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34Penger– Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29SportNBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14NorgeMann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09SportJohnson leder storturnering i golf i Mexico11:02SportDirekterapportering fra skiathlon for menn10:57NorgeKinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43VerdenMinst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29SportFIFA tok U17-VM fra Peru09:30NorgeMann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14SportNorsk semifinaletap i junior-VM curling09:02SportPalace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00Verden14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27VerdenBomber ryster Nigeria på valgdagen08:26NorgeDagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12SportSkarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03NorgeHaugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00SportFalla kan legge forbildet bak seg06:30SportJohaugs rakettfart lager grå hår06:27NorgeØkning i antall tyveri i byggebransjen06:14VerdenVenezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeDette skjedde i natt05:10NorgeVG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09VerdenR. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09NorgeNorwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28Mat og drikke19 kilo ost per nordmann03:27VerdenUSAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05VerdenTvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30VerdenFNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53VerdenGuaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43VerdenSvensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20TeknologiAdvarsel om globalt internettangrep01:19NorgeHelse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39VerdenTrump nominerer ny FN-ambassadør00:28VerdenKongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11NorgeMange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36SportRuud utslått i kvartfinalen i Rio23:00VerdenNorwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23VerdenMueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07Norge54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42VerdenTrump kan møte Xi i mars21:29VerdenEr du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06NyheterPolitiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27SportBronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13VerdenR. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23SportMolde og Sarpsborg vant i Spania19:20PolitikkGiske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10VerdenForeldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06SportSchmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49Helse og livsstilTilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57VerdenLøshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56NorgeDark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46VerdenIAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15NorgeKriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05VerdenGreta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46SportSchmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12SportNils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09PolitikkAp-lederen er lei av Giske-saker16:04VerdenKongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51VerdenEnglands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50SportAlle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23NorgeBuss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54PolitikkGiske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37NorgeIngen skadd i snøskred i Ørsta14:08PolitikkBle «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59VerdenForskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59NorgeOmstridt IT-løsning innføres i Norge
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus