Meny

Toyota Hillux er bilen som ikke lar seg stoppe

Intet vanlig sted for en billansering, men der ingen skulle tru at nokon kunne bu, der trives Toyota Hilux! Foto: Lord Arnstein Landsem
Intet vanlig sted for en billansering, men der ingen skulle tru at nokon kunne bu, der trives Toyota Hilux! Foto: Lord Arnstein Landsem

Verdens mest solide bil i ny utgave. Les testen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota Hilux er planetens kanskje mest seiglivede og robuste bil, ett inntrykk som ikke akkurat har blitt mindre etter legendestatusen bilen fikk på «Top Gear», hvor den overlevde absolutt alt den ble utsatt for. Den populære bilen selges over hele verden, og har til nå gått unna i over 18 millioner eksemplarer, gjennom syv ulike generasjoner fra starten i 1968.

Takket være dens robuste konstruksjon, kombinert med Toyotas driftssikkerhet, har bilen vært avbildet mer på Nyhetssendingene på TV opp gjennom årene enn noen annen bil. Hvor ofte har man ikke sett ulike geriljagrupper og paramilitære styrker sittende på planet av en Hilux (gjerne supplert med et fastmontert maskingevær), mens bilen humper seg avgårde gjennom jungelen? Et syn som festet seg ekstra godt på netthinnen i den tiden Hilux hadde utstanset Toyota-logo på lasteluken.

Akkurat det er noe jeg savner idet jeg tar rattet på åttende og siste generasjon Hilux, men det er jo lov å håpe at den klassiske bakluken kommer tilbake en dag. Ellers ser nye Hilux sånn umiddelbart litt upersonlig ut, og mange Hilux-eiere har vært forsiktige med å rose det nye designet. Men som med mye annet, handler det vel mest om tilvenning.

Nye Toyota Hilux kommer til Norge i september, men kan bestilles nå. Foto: Lord Arnstein Landsem
Nye Toyota Hilux kommer til Norge i september, men kan bestilles nå. Foto: Lord Arnstein Landsem

Hvordan er den å kjøre?

De som har kjørt gammel Hilux, vil neppe kjenne igjen bilen. I gamle dager var Hilux stumpete og sjarmerende tungkjørt, mens dagens versjon er mer som en personbil med et stort lasteplan. Man sitter godt i veltilpassede seter, som ikke går i den klassiske japanske fellen med seter laget for den gjennomsnittlige japaner. Mannen jeg deler bil med er godt over 1,90 meter lang, og ikke én gang under de mange og lange timene bak rattet, hørte jeg ham klage over komforten. Setene er skinn eller stoff, og der hvor vi kjører er det klart best med stoff-seter. For det blir nemlig ganske så varmt i Namibia, hvor lanseringen av bilen finner sted.

Da er et velfungerende AC-system nødvendig, og bilen har også bekvemmeligheter som Cruisekontroll og en enda lettere servostyring i lave hastigheter enn før (mens den er tyngre i høyere hastigheter for økt stabilitet).

En av de smarteste bilene du kan kjøpe

Normalt vil en testkjøring av en ny bilmodell finne sted i et land hvor veiene er bedre enn her hjemme, men i Namibia er dette stikk motsatt. Veiene er stort sett grus, og med enorme mengder vaskebrett som rister i hjel det meste. Den gjenstående testkjøringen finner sted på enda verre veier, da man har funnet en lang offroadløype over en fjellvei, etterfulgt av kjøring i sand-dyner i Namibias ørken (se «Mad Max: Fury Road» som referanse, den ble tatt opp i Namibia).

Med andre ord snakker vi om en ekstremt tøff testløype for en ny bilmodell. Det sier også litt om kvaliteten på bilen. For hvis man legger kjøringen over flere dager til slike forhold, føler man seg også rimelig sikker på bilens kvaliteter.

Jeg må også selv ta av meg hatten når det gjelder kjøringen. Hilux krabber seg opp særdeles tøffe fjellveier, med enorme mengder store steiner som kan ødelegge de fleste firehjulstrekkere. Med en bakkeklaring på hele 29,3 cm i Double Cab-utførelse, og en enda sterkere rammekonstruksjon enn før, så kommer man seg fram. Å skifte til lavgir foregår ikke lenger via en ekstra girspake, men med en enkel bryter. Man setter bilen i N, vrir fra H4 til L4, og dermed er man klar.

Dyrefotos fra en lansering har egentlig null relevans for saken, men hvor ofte tar man bilde av en gepard? Foto: Lord Arnstein Landsem
Dyrefotos fra en lansering har egentlig null relevans for saken, men hvor ofte tar man bilde av en gepard? Foto: Lord Arnstein Landsem

Jeg har aldri vært på en billansering før med så mye bruk av lavgirserie, men lavgir betyr utfordrende terreng, og det er alltid gøy. Spesielt gjelder dette ørkenkjøringen. Nå har jo den null relevans til norske forhold, men for de som måtte være interessert, kan jeg jo nevne litt om kjøringen i sand-dynene. Jeg kjører en testbil med 6-trinns automat, og da er trikset å sette automatspaken til venstre, og så sette den i giret man ønsker manuelt, etter hvor bratt sand-dynen er og hvor mye fart man trenger for å komme opp.

Man kan f.eks sette spaken i 3.gir. Det betyr at den tar løs i første, girer opp til andre når farten blir stor nok, og så til 3. Når man så kommer til toppen av sand-dynen må man øyeblikkelig slippe gassen (men ikke røre bremsen) også gire ned med spaken til 2 eller 1 alt etter hvor bratt nedfarten er på den andre siden. Her igjen er det viktig å ikke røre bremsen, for da kan bilen begynne å skli ut til siden, som kan resultere i velt. Når man er nesten nede, kan man gire opp og øke farten. Hilux har Hill Descent Control, men i ørkenen er det best å la den gå ned bakkene i lavgir uten å røre bremsene.

Skulle du av ulike årsaker ha et gedigent sandtak på tomten din, er det bare å kjøre Hilux der. Foto: Lord Arnstein Landsem
Skulle du av ulike årsaker ha et gedigent sandtak på tomten din, er det bare å kjøre Hilux der. Foto: Lord Arnstein Landsem

Hvordan er plassen?

Interiøret ser bra ut, og egentlig som enhver annen vanlig personbil. En ny 7-toms berøringsskjerm er på plass, men over de ekstremt hullete veiene i Namibia er det ikke alltid like lett å treffe det man ønsker på skjermen. Dette blir neppe noe stort problem i Norge. Brytere og kontroller er enkle og logiske, og flere koppholdere er selvsagt på plass i en ordentlig arbeidsbil.

Plassen i baksetet er romslig og god, og to voksne personer sitter godt der. Lasteplanet er større og sterkere enn før, og Toyota oppgir at bredden på det har økt fra 154,4 cm til klasseledende 164,5 cm. Selve lasteluken har fått sterkere braketter og kraftigere hengsler enn tidligere. Nyttelasten er 1 tonn, og hengervekten 3.200 kg.

Men større lasteplass for å konkurrere med Isuzu og Ford Ranger har også medført at Hilux har vokst 7,5 cm i lengden og 2 cm i bredden. Totaldimensjonene er 5,33 meter i lengde, 1,85 meter i bredde og 1,81 meter i høyde. Personlig kunne jeg ønsket meg en mer kompakt bil, for da blir den enda bedre i terrenget, men i dagens samfunn vil jo alle ha god plass, så da blir det sånn.

Klassikeren har en helt unik historie

Den namibiske gaupa (Caracal) er et strålende syn (og dekker over min mangel på gode interiørbilder) Foto: Lord Arnstein Landsem
Den namibiske gaupa (Caracal) er et strålende syn (og dekker over min mangel på gode interiørbilder) Foto: Lord Arnstein Landsem

Går den bra?

Lanseringer pleier å ha mange ulike motorer tilgjengelig, men i Namibia er det kun én motor tilgjengelig: Den nye 2.4 D-4D Global Diesel motoren med stop/start-teknologi, som blir eneste motor i mange markeder (som det norske). Motoren er en firesylindret 16-ventils 2,4-liters (2393 ccm) turbomotor på 150 hk ved 3400 omdreininger. De 150 hestene kjennes ikke spesielt pigge ut, men har da også 2,1 tonn å slepe på i Double Cab-utførelse. Det betyr 0-100 på 12,8 sekunder og en toppfart på 170 km/t. Viktigere er dreiemomentet som er på 400 Nm fra 1600 omdreininger til 2000 omdreininger. Det gjør at bilen er sterk nede i turtallsregisteret, noe som er nødvendig i tungt og tøft terreng (og ikke minst viktig for de som skal trekke tung henger her hjemme).

I utlandet kan du kjøpe Hilux som ren tohjulstrekker (ikke mulig i Norge), og da får du den kun med manuell 6-trinns kasse. Velger du firehjulstrekk kan du i tillegg velge en 6-trinns automatkasse. Sistnevnte er den utvilsomt beste girkassen til bilen, da den manuelle kassen ikke er helt på nivå med en Toyota GT-86 hva gjelder tighte og presise girskift.

Den nye motoren har i Double Cab et blandet forbruk på 0,72 l/mil for automat (0,68 l/mil for manuell), mens CO2-utslippet er på 189 gram/km for automat og 178 med manuell. I Norge blir slike CO2-verdier høyt beskattet, og det gjør at prisen ikke blir spesielt rimelig hvis du vil ha baksete.

Det er tørt i Namibia, men utsikten er fin når man kommer opp i høyden. Foto: Lord Arnstein Landsem
Det er tørt i Namibia, men utsikten er fin når man kommer opp i høyden. Foto: Lord Arnstein Landsem

Hva er konklusjonen?

Hilux er som arbeidshest en aldeles fabelaktig bil i sitt segment, og den vil garantert glede mange som trenger plass, framkommelighet og robusthet. Den kommer til Norge i september, men forhåndsbestillingen er allerede i gang. Den kommer i to ulike utstyrsnivåer, SR og SR+.

Førstnevnte har 17-toms felger på 265/65R17 dekk, og har manuelt klimaanlegg, elvinduer foran, DAB+ med 6 høyttalere, ryggekamera, varmeseter foran, kjøleboks foran, cruisekontroll, 220V uttak i midtkonsoll og nøkkel med fjernbetjening av sentrallås.

Plussversjonen har i tillegg 18-toms felger på 265/60R18-dekk, elvinduer bak, skinnseter, LED hovedlys og automatisk klimaanlegg.

Som varebil er prisen 316.065 kroner for Extra Cab med manuelt gir i SR-utførelse. Double Cab koster 326.166 kroner i den samme utførelsen, mens Double Cab med automatgir koster 344.906 kroner i SR-utførelse, og 367.509 kroner i SR+.

Vil du ha personbil og glede deg over bakseter, blir derimot ikke tallene fullt så hyggelige. Da koster en Double Cab med manuelt gir 639.900 kroner i SR-utførelse, og 668.800 kroner i SR+. Vil du ha automatgir er prisene 678.900 kroner for SR, og 707.800 kroner i SR+. Det er betydelige summer for en ganske så enkel pickup. I Sverige vil en fullspekket bil koste rundt 350.000 kroner, altså halve summen hva den koster i Norge. Men det er ikke Toyotas skyld…

For første gang gjør den valget vanskelig

Toyota Hilux Double Cab


Motor: 2,4-liter, firesylindret, diesel

Effekt: 150 hk/400 Nm

Forbruk: 0,72 l/mil

0-100: 12,8 sek

Toppfart: 170 km/t

Vekt: 2155 kg

L/B/H: 533/185/181 cm

Pris: Fra 326.166 kr (varebil)

Fra 639.900 kr (personbil)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:02 Shanahan ute av Trump-administrasjonen før Senatet fikk godkjent ham som forsvarsminister23:00 Australia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:59 Sykehusansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder22:54 Australia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:41 Abbasi-søsknene gjenforent med moren i Norge22:36 Over 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA22:36 Antonsen fløyet til sykehus etter ulykke på Momarken22:21 Bompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger22:14 Semenya slakter IAAF: – De brukte meg som en menneskelig forsøkskanin22:07 Vindkraft-motstandere klager på Frøya-vedtak22:06 USA gir Ukraina militærhjelp for 250 millioner dollar21:12 Lysbakken foreslår innstramming i privatskoleloven etter bok om skoleprofitører21:01 Bergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt20:04 Gerrard henter Liverpool-ving på lån19:52 Trumps forsvarsminister trekker seg19:45 Støre: Aps asylpolitikk ligger fast19:24 Kongen om Märtha Louises bruk av prinsessetittelen: – Vi forsøker å få til en ordning18:59 Brannen ryster kjendisverden – nå kommer erstatningskravene18:20 Eli (15) overlevde: – Helt mirakuløst18:18 Filmregissør Knut Andersen er død18:10 Abbasi-familien ønsker ro18:09 Pride-arrangementer forbudt i tyrkiske byer17:59 Derfor går hundene på vannet – ikke en god nyhet17:50 UD avslører flere detaljer rundt Syria-barnas retur17:48 FN krever uavhengig granskning etter Mursis død17:11 123 døde: Nå granskes myndighetene17:01 Hvem trekker først - Iran eller USA?16:42 Trump møter Xi under G20-toppmøtet16:40 Regjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40 Ap vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31 Abbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10 Norske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04 Irsk motstand for Brann i europaligaen15:47 Karaktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46 Irland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45 Kraftig jordskjelv i Japan15:37 Durek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27 Rosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04 Million-toalett med dritt-problemer14:46 – Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43 Legemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38 Skjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10 Foreslår at prøveløslatte nektes pass14:06 Norgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03 Filmregissør Knut Andersen er død13:51 Bane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51 Draghi åpner for nye rentekutt13:48 Varaordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18 Landslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04 Familien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36 Norsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36 Strammer inn regler for bommer på sideveier12:21 Nå snakker hele verden om denne norske bygda12:13 Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12 EU risikerer å bomme på klimamålene11:57 EUs handelsoverskudd med USA øker11:57 Forskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36 Snart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34 – Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33 Jemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31 Facebook lanserer egen kryptovaluta10:55 Danske forskere fant «nytt» folkeslag10:37 Platini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37 Hegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23 Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22 Ny elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20 Klima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05 EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59 To indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58 Færre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56 Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45 Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39 Kina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07 Maur setter livet på spill for å redde søsken09:06 Bomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03 Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30 Raymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23 Havprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14 Sterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12 Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05 Bompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54 Trump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51 Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43 Raymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35 Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33 EVRY og Tieto fusjonerer07:22 NRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20 Tolv døde i jordskjelv i Kina07:11 Offensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56 Alle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41 Fire biler brant på Hovseter i Oslo06:36 Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35 Hjelmseth imponert av innsats og vilje06:30 Ap ønsker ikke å endre asylforliket06:26 Asiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05 Retten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50 Dette skjer i dag05:42 Geolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30 Dette skjedde i natt05:06 HRW: Ber FN etterforske Mursis død
Siste nytt
23:02VerdenShanahan ute av Trump-administrasjonen før Senatet fikk godkjent ham som forsvarsminister23:00SportAustralia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:59NorgeSykehusansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder22:54SportAustralia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen22:41PolitikkAbbasi-søsknene gjenforent med moren i Norge22:36VerdenOver 16 tonn kokain beslaglagt på skip i USA22:36SportAntonsen fløyet til sykehus etter ulykke på Momarken22:21PolitikkBompengepartiet nesten dobbelt så stort som Frp i Stavanger22:14SportSemenya slakter IAAF: – De brukte meg som en menneskelig forsøkskanin22:07NorgeVindkraft-motstandere klager på Frøya-vedtak22:06PolitikkUSA gir Ukraina militærhjelp for 250 millioner dollar21:12PolitikkLysbakken foreslår innstramming i privatskoleloven etter bok om skoleprofitører21:01NorgeBergen dropper anmeldelse av 13-åring som avslørte datasvikt20:04SportGerrard henter Liverpool-ving på lån19:52PolitikkTrumps forsvarsminister trekker seg19:45PolitikkStøre: Aps asylpolitikk ligger fast19:24NorgeKongen om Märtha Louises bruk av prinsessetittelen: – Vi forsøker å få til en ordning18:59VerdenBrannen ryster kjendisverden – nå kommer erstatningskravene18:20Helse og livsstilEli (15) overlevde: – Helt mirakuløst18:18KulturFilmregissør Knut Andersen er død18:10PolitikkAbbasi-familien ønsker ro18:09PolitikkPride-arrangementer forbudt i tyrkiske byer17:59VerdenDerfor går hundene på vannet – ikke en god nyhet17:50PolitikkUD avslører flere detaljer rundt Syria-barnas retur17:48VerdenFN krever uavhengig granskning etter Mursis død17:11Norge123 døde: Nå granskes myndighetene17:01VerdenHvem trekker først - Iran eller USA?16:42PolitikkTrump møter Xi under G20-toppmøtet16:40NorgeRegjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind16:40ReisenyheterAp vil ha granskning av jernbaneanbudene16:31PolitikkAbbasi-søsknene gjenforenes med moren på Ahus16:10NorgeNorske myndigheter refses for isolasjonsbruk16:04SportIrsk motstand for Brann i europaligaen15:47NorgeKaraktervitner roser Ludvigsens engasjement15:46MotorIrland vil forby salg av diesel- og bensinbiler15:45VerdenKraftig jordskjelv i Japan15:37KulturDurek om prinsesse Märtha Louise: – Vi har snakket om ekteskap15:27SportRosenborg møter Linfield i mesterligakvalifiseringen15:04ReiseMillion-toalett med dritt-problemer14:46Helse– Denne utviklingen burde regjeringen stoppe14:43Helse og livsstilLegemiddelmangel kan ramme opptil en halv million ganger i året14:38PolitikkSkjelven Merkel vekker oppmerksomhet14:10NorgeForeslår at prøveløslatte nektes pass14:06NorgeNorgesgruppen trekker engangsgrill fra markedet14:03KulturFilmregissør Knut Andersen er død13:51NorgeBane Nor holder beredskapsøvelse ved Oslo S13:51PengerDraghi åpner for nye rentekutt13:48NorgeVaraordfører på Askøy: – Antallet sykdomstilfeller er kraftig redusert13:18SportLandslagssjef ber Solskjærs stjerne bytte klubb13:04NorgeFamilien og politiet etterlyser gjerningsperson etter funn av død kvinne12:36KulturNorsk sirkusbransje kjemper for overlevelse12:36MotorStrammer inn regler for bommer på sideveier12:21ReiseNå snakker hele verden om denne norske bygda12:13SportLeddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka12:12VerdenEU risikerer å bomme på klimamålene11:57PengerEUs handelsoverskudd med USA øker11:57Helse og livsstilForskere: Flere barnefødsler ikke god butikk for Norge11:36KulturSnart mulig å leie e-lydbøker fra folkebibliotekene11:34Norge– Aldri noe seksuelt eller upassende med Ludvigsen11:33NorgeJemtlands ektemann viste retten hvordan han mener skuddet gikk av11:31PengerFacebook lanserer egen kryptovaluta10:55VerdenDanske forskere fant «nytt» folkeslag10:37SportPlatini avhørt i korrupsjonssak, avviser alle anklager10:37SportHegerbergs nye trener var i trøbbel for sexistisk kommentar10:23VerdenJournalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo10:22PolitikkNy elimineringsrunde i toryenes maktkamp10:20PolitikkKlima, skole, eldre: SV går for beste kommunevalg på 16 år10:05MotorEU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene09:59VerdenTo indiske soldater drept av bilbombe i Kashmir09:58Helse og livsstilFærre rammes av akutt hjerteinfarkt og hjerneslag09:56NorgeTruende mann skutt i beinet av politiet i Oslo09:45KulturOmsetningen i De norske Bokklubbene halvert09:39VerdenKina advarer USA mot å trappe opp i Midtøsten09:07VerdenMaur setter livet på spill for å redde søsken09:06MotorBomsjef betalte millionhonorar til eks-kollega uten anbud09:03PolitikkStøtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får08:30NorgeRaymond Johansen ut mot bompengepartiet08:23NorgeHavprofessor: – Norge er et lyspunkt08:14SportSterke reaksjoner på VAR-avgjørelse08:12VerdenPakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan08:05PolitikkBompengepartiet nesten like stort som Frp i Sandnes07:54VerdenTrump truer med å deportere millioner av ulovlige innvandrere07:51NorgeLegeforeningen vil vurdere Abbasi-saken07:43PolitikkRaymond Johansen om Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: – Et totalt useriøst parti07:35NorgeMiljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring sør for Lofoten07:33NorgeEVRY og Tieto fusjonerer07:22NorgeNRK: Abbasi-søsknene til Norge tirsdag07:20VerdenTolv døde i jordskjelv i Kina07:11SportOffensiv Iversen vil utfordre Klæbo06:56SportAlle OL-rivalene til cupspillet i fotball-VM06:41NorgeFire biler brant på Hovseter i Oslo06:36PolitikkTankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt06:35SportHjelmseth imponert av innsats og vilje06:30PolitikkAp ønsker ikke å endre asylforliket06:26PengerAsiatiske børser for det meste opp tirsdag06:05NorgeRetten får se rekonstruksjon i Jemtland-saken05:50NorgeDette skjer i dag05:42NorgeGeolog med ny befaring etter skred i Tromsdalen05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenHRW: Ber FN etterforske Mursis død
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus