Top Gear-sjefen takker for seg etter én sesong

Chris Evans er ferdig som programleder for Top Gear.
Chris Evans er ferdig som programleder for Top Gear. Foto: Yui Mok / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter bare seks episoder takker Chris Evans for seg som sjef for bilprogrammet Top Gear. BBC relanserte programmet med Evans i førersetet i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gjorde mitt beste, men noen ganger er det ikke nok. Teamet er briljante, og jeg ønsker dem alt godt, skriver Evans på Twitter mandag.

Ifølge The Guardian skal Evans være under etterforskning av politiet etter anklager om seksuelle overgrep mot en kvinnelig kollega på 90-tallet. Evans har benektet anklagene.

Les også: Joda – Top Gear har fortsatt Norges-planer!

Bilprogrammet, som sendes på BBC, ble tidligere ledet av Jeremy Clarkson sammen med James May og Richard Hammond. Etter 184 episoder og 13 år førte en krangel med en produsent til at Clarkson var ferdig i programmet i mars i fjor.

BBC valgte å relansere konseptet med Evans i Clarksons gamle rolle. Medprogramledere som Friends-skuespiller Matt LeBlanc og den tyske racerføreren Sabine Schmitz skulle lokke seerne tilbake til Top Gear, men kun 1.9 millioner benket seg foran skjermen til sesongfinalen søndag. Det var 800,000 færre enn uka før.

Med Clarkson, May og Hammond bak rattet fulgte gjennomsnittlig 5,8 millioner seere programmet.

Les også: Top Gear-Clarkson risikerer fengsel