Meny

Kraftig nedgang i salg av biler med dieselmotor

Det mest solgte bilmerket i Norge hittil i år er Volkswagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salg av personbiler med dieselmotor hadde en kraftig nedgang i juni i år. Samtidig øker salget av hybridbiler, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken AS (OFV).

I juni i år hadde i overkant 31 prosent av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, mot en andel på 40 prosent i juni i fjor, viser OFVs oversikt over bilsalget i juni.

Trekkes dieselhybrider fra, hadde 0,6 prosent av de nyregistrerte personbilene i juni i år dieselmotor, mens andelen i 2015 var nær 40 prosent.

Personbiler med hybridrift har en økning i juni. I alt ble det registrert 3.174 nye personbiler med hybriddrift. Det er 1.239 flere enn i juni i fjor.

I juni ble det registrert 1.906 nye personbiler med såkalt nullutslipp. Det er 712 færre enn i juni i fjor. Blant alle nullutslippsbilene som ble registrert i juni, var det én hydrogenbil. Resten var elbiler.

Til sammen 13.681 nye personbiler ble registrert i juni. Det er 526 færre personbiler enn i juni i fjor. Antall nyregistrerte personbiler er 20 prosent høyere enn juni i de forgående ti årene. Det mest solgte bilmerket hittil i år er Volkswagen.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus