Meny

Teslaen til Ståle får massiv oppmerksomhet

Med denne politi-Teslaen kan en trygt si at Ståle Rosvoll (27) skiller seg ut i mengden. Om det er lovlig, er han derimot ikke helt sikker på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet ikke om det er helt lovlig.

Det er ikke slik at Tesla-eiere skiller seg spesielt ut på veiene lenger. Takket være miljøfordeler og avgiftskutt har elbilen blitt et ganske vanlig syn i store deler av landet.

Men akkurat det ønsker Ståle Rosvoll å gjøre noe med. Han tatt utradisjonelle grep, og politidekorert hele familiebilen.

– Ideen er sterkt inspirert fra politibilene i USA og Dubai. De syns jeg er skikkelig kule, og ettersom jeg har en kompis som driver eget folierings-firma, valgte vi å bruke min bil i promoteringen, forteller Ståle.

Han legger til at dekoren i utgangspunktet skulle sitte på et par dager. Men takket være enorm respons, lar han Teslaen sin forbi politidekorert inntil videre.

Under folien befinner det seg en Model S P85. Den skal klare 0-100 km/t på kun 4,3 sekunder - altså raskere enn de fleste, ekte politibilene her til lands.

Vet ikke om det er lovlig

– Jeg må innrømme at jeg liker litt oppmerksomhet - og det har ikke akkurat skortet på det etter at folien kom på plass. Jeg har fått utallige kommentarer på parkeringsplasser og i sosiale medier. Noen svinger til og med av veien for å sikre et bilde av bilen, ler Ståle.

27-åringen som holder til i Verdal, vet imidlertid ikke om dekoren er 100 prosent lovlig.

– Nei, det er jeg usikker på. Men en lokal politibetjent fortalte meg at de neppe kommer til å bruke tid og ressurser på dette. I stedet fleipet han med at han gjerne skulle hatt en slik bil selv i tjenesten.

Ståle forteller videre at planen er klar dersom det skulle oppstå utfordringer med dekoren:

– Jeg har allerede ny folie som venter. Den er riktignok ikke politi-inspirert, poengterer Ståle.

Denne bilen får mange til å sperre opp øynene. Kanskje ikke så rart?

Les også: Her får politiet en skikkelig Tesla-overraskelse

Vil ikke kjøre rundt i ”Asker-Passat”

Under folien skjuler det seg en sort P 85, 2013-modell. Bilen brukes daglig, også når unger skal hentes i barnehagen. Jenteungen elsker i følge Ståle å bli levert og hentet i politi-Teslaen.

– Noen av barna har spurt om jeg er politi – da er det bare å snike seg forsiktig unna og fortelle at det kun er dekor, inspirert fra USA.

Ståle mener det er viktig å skille seg ut i trafikken, spesielt ettersom Teslabestanden stadig vokser.

– Jeg vil ikke kjøre rundt i noen Asker-Passat, som vil liker å kalle den her. Da fungerer litt dekor helt prefekt, smiler 27-åringen.

Les også: Testet Tesla som politibil – ble overrasket

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus