Norske studenter vant bildesignpris

Et lag fra Høgskolen i Østfold fikk pris for beste konseptbildesign i en konkurranse for lavutslippsbiler i London i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen fikk riktignok ikke den beste starten da døren på konseptbilen Varg falt av under første forsøk i Shell Eco-maraton. Etter hvert klarte bilen likevel å gjennomføre 126 kjørte kilometer på én liter drivstoff, opplyser Norske Shell i en pressemelding.

11 studenter har lagt ned rundt 8.000 arbeidstimer på bilen, som går på bioetanol. Også for sju år siden gikk designprisen til Østfold.

– Vi hadde spesielt fokus på design i år, og denne prisen var hovedmålet vårt. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger og er kjempeglade for at designjuryen også likte arbeidet vårt, sier Fredrik Johannessen. I tillegg til å være en av designerne bak Varg, var han lagets sjåfør i konkurransen.

Rino Nilsen er overingeniør ved Høgskolen i Østfold og praktisk veileder for studentlaget. Han sier konkurransen er svært nyttig for dem som deltar.

– Ikke bare tar de med seg en pokal hjem. Prosjektet gjør at studentene får satt teori til praksis gjennom et tverrfaglig samarbeid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus