Volkswagen håper de kan fikse dieselmotorer

Volkswagen håper at de kan reparere bilene som har hatt software som jukset med utslippene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix
Volkswagen håper at de kan reparere bilene som har hatt software som jukset med utslippene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Volkswagen tror de kan fikse motorene i en del av dieselbilene som omfattes av selskapets utslippsjuks. Dermed kan selskapet slippe å kjøpe tilbake alle bilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

475.000 VW-, Porsche- og Audi-biler er berørt av utslippsjukset i USA, og Volkswagen har tidligere sagt at de vil kjøpe tilbake alle bilene som de ikke kan reparere.

– Selskapet tror at det kan fikse 3-liters motorene slik at de fungerer i henhold til standarden som de opprinnelig ble sertifisert for, sa selskapets advokat Robert Giuffra i en høring i San Francisco torsdag.

Advokaten sier at reparasjonen ikke er så komplisert, men at det vil ta tid å utvikle og teste metoden.

På verdensbasis har selskapet solgt over 11 millioner dieselbiler med programvare som kan lure tester av kjøretøyenes NOx-utslipp. Totalt skal Volkswagen ha satt av 18,3 milliarder dollar, omtrent 158 milliarder kroner, til å dekke kostnadene for utslippsskandalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus