Volkswagen håper de kan fikse dieselmotorer

Volkswagen håper at de kan reparere bilene som har hatt software som jukset med utslippene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix
Volkswagen håper at de kan reparere bilene som har hatt software som jukset med utslippene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volkswagen tror de kan fikse motorene i en del av dieselbilene som omfattes av selskapets utslippsjuks. Dermed kan selskapet slippe å kjøpe tilbake alle bilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

475.000 VW-, Porsche- og Audi-biler er berørt av utslippsjukset i USA, og Volkswagen har tidligere sagt at de vil kjøpe tilbake alle bilene som de ikke kan reparere.

– Selskapet tror at det kan fikse 3-liters motorene slik at de fungerer i henhold til standarden som de opprinnelig ble sertifisert for, sa selskapets advokat Robert Giuffra i en høring i San Francisco torsdag.

Advokaten sier at reparasjonen ikke er så komplisert, men at det vil ta tid å utvikle og teste metoden.

På verdensbasis har selskapet solgt over 11 millioner dieselbiler med programvare som kan lure tester av kjøretøyenes NOx-utslipp. Totalt skal Volkswagen ha satt av 18,3 milliarder dollar, omtrent 158 milliarder kroner, til å dekke kostnadene for utslippsskandalen.