Mini har gjort det igjen

Mini cabriolet har akkurat kommet i ny utgave. Slik ser den ut med taket oppe – og forresten ikke hvilket som helst tak heller!
Mini cabriolet har akkurat kommet i ny utgave. Slik ser den ut med taket oppe – og forresten ikke hvilket som helst tak heller!

Mini Cooper S er en av de morsomste sommerbilene du kan kjøpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mini Cabriolet

Modell: Cooper S automat

Motor: 2-liter bensin

Effekt: 192 hk / 280 Nm

Forbruk: 0,56 l/mil

0-100 km/t: 7,1 sek.

Toppfart: 228 km/t

Bagasjerom: 160 liter

Lengde x Bredde x Høyde: 385 x 172 x 141 cm

Pris fra: 377.800 kroner

Pris testbil: 538.510 kroner

Cabrioletsalget har falt kraftig både i Norge og resten av Europa de siste årene. Samtidig har også utvalget blitt mindre. Toppløse biler er rett og slett mindre ettertraktet, både som nye biler og bruktbiler.

Men blant dem som holder stand, finner vi Mini. De har rike cabriolet-tradisjoner og har akkurat nå lansert tredje generasjon av «nye» Mini med stofftak.

Du skal ha bra greie på Mini for å se det. Her snakker vi veldig små endringer fra generasjon til generasjon, men bilen har altså blitt helt ny.

Testbilen er en Cooper S. Det betyr 2-liters bensinmotor på 192 hestekrefter i den lille bilen. Startprisen er likevel ikke verre enn 377.800 kroner. Men Mini har lært ett og annet av eierselskapet BMW når det gjelder å ta seg betalt for utstyret. Slik den står, kommer testbilen nemlig på 538.510 kroner. Da kan vi ikke akkurat kalle det billig lenger.

Les også: Her har prisene faktisk stått helt stille

(Saken fortsetter under)

Nye Mini er her i sin tredje cabriolet-generasjon. Du skal ha bra peiling for å se endringene fra forgjengeren.
Nye Mini er her i sin tredje cabriolet-generasjon. Du skal ha bra peiling for å se endringene fra forgjengeren.

Hvordan er den å kjøre?

En viktig grunn til at BMW har hatt så stor suksess med relanseringen av Mini, har vært kjøreegenskapene. Her har tyskerne rett og slett gjort en knalljobb. Et avansert understell, kombinert med presis og knivskarp styring underbygger følelsen av morsom kjørebil.

Slik er det fortsatt. Nye Mini deler plattform med flere av de mindre BMW-modellene. Den har vokst litt i størrelse, men uten at det går ut over de morsomme kjøreegenskapene.

I Cooper S-utgave har den også kreftene som skal til for å matche resten av bilen. I sum blir det rett og slett veldig mye morofaktor. Svingete småveier er en vanedannende lek med denne bilen.

På motorvei er den ikke riktig like mye hjemme. Noen vil nok oppfatte den som litt for stiv og stump der. I tillegg er støynivået overraskende høyt. Det er ganske mye rumling fra dekkene og i tillegg slipper taket gjennom endel støy. Her er flere konkurrenter bedre, årsaken kan neppe være annet enn at Mini har valgt å spare litt på dette punktet.

Les også: Lite bil for pengene – men hva så?

(Saken fortsetter under)

En S i grillen her, det betyr morsomme saker under panseret!
En S i grillen her, det betyr morsomme saker under panseret!

Hvordan er plassen?

Utgangspunktet er greit: Du kjøper ikke Mini hvis mye plass er viktig for deg. Og du kjøper i alle fall ikke Mini cabriolet! Som vanlig på cabrioleter stjeler tak-konstruksjonen plass.

Ingen plassorgie i baksetet, men to unger har det bra her.
Ingen plassorgie i baksetet, men to unger har det bra her.

Innvendig går det akkurat greit med to voksne og to barn, så lenge ingen trenger veldig mye boltreplass. For voksne er ikke baksetet noe hyggelig sted å være på mer enn småturer. Med taket på er adkomsten også litt kronglete.

Bagasjerommet er på beskjedne 160 liter. Her får du plass til noen handleposer eller et par bager til helgeturen, så er det stopp. Selve bagasjelokket minner om en komfyrdør. Du vipper den ned, så er det bare å stappe inn det du skal ha med. Det er ikke noen spesielt praktisk løsning, men igjen: Noe må du ofre for å kjøre cabriolet!

Les også: Liten, men trenger du egentlig større bil?

(Saken fortsetter under)

Slik er adkomsten til bagasjerommet. Nedfellbare bakseter er et stort pluss.
Slik er adkomsten til bagasjerommet. Nedfellbare bakseter er et stort pluss.

Går den bra?

Alle Minier blir ekstra morsomme når det står en S etter Cooper-logoen. Cooper S betyr altså 2-liters bensinmotor på 192 hestekrefter. Den er kjapp, turtallsvillig og har massevis av overskudd. 0-100 km/t går på 7,1 sekunder. Det er ikke oppsiktsvekkende kjapt, men i kombinasjon med de gode kjøreegenskapene gir det virkelig følelsen av sporty bil. Automatkassa henger også veldig bra med på notene og anbefales virkelig, med mindre du er veldig opptatt av å gire selv.

Noe av årsaken til at den ikke er enda kjappere, er vekten. Minien veier faktisk nesten 1.300 kilo, det er mye for en så liten bil. En solid konstruksjon koster kiloer. Bilen er kraftig stivet av for å unngå den tradisjonelle cabriolet-fleksingen, i tillegg veier tak-konstruksjonen naturligvis en god del.

Hvis du «nøyer deg» med vanlig Cooper, sparer du faktisk 70.000 kroner. Da sitter det en 1,5-liters bensinmotor under panseret, den klarer 0-100 km/t på 8,6 sekunder. Ikke verst det heller.

Les også: Brukt Mini? Nå er de billige!

(Saken fortsetter under)

På morofaktor er det ikke mange som slår denne bilen, ikke minst på fine sommerdager.
På morofaktor er det ikke mange som slår denne bilen, ikke minst på fine sommerdager.

Finest utenpå eller inni?

Mini-interiøret er fullt av særpreg. Her er du overhodet ikke i tvil om hva slags bil du sitter i. Retro-faktoren er høy. De ovale formene går igjen en rekke steder, kombinert med vippebrytere som trekker røttene tilbake til klassisk Mini. Det kan nok umiddelbart virke litt rotete og alt er ikke like intuitivt. Men det Minien taper på det, tar den igjen på sjarm.

Ingen tvil: Dette er en Mini!
Ingen tvil: Dette er en Mini!

Materialkvalieten i interiøret har vært et ankepunkt helt siden Mini gjorde comeback. Det har blitt bedre, men fortsatt er det ikke mye premiumfølelse her inne, til tross for prislappen. Her har BMW helt tydelig tillatt seg selv å spare litt.

Utvendig er det en Mini – så mye mer er det egentlig ikke å si. Testbilen har taket som heter MINI Yours, her som på en rekke andre steder på bilen handler det om å skreddersy etter egne ønsker. Vi har sans for Union Jack på taket!

Spørsmålet som nødvendigvis melder seg, er om Mini burde utviklet designet sitt litt mer fra generasjon til generasjon? I styrerommene hos BMW er svaret tydeligvis et klart og tydelig «Nein!».

Les også: Dette er det viktigste når vi skal kjøpe nybil

(Saken fortsetter under)

Startprisen er gunstig, og det trenger heller ikke bli helt ille hvis du holder deg i skinnet med tanke på ekstrautstyr.
Startprisen er gunstig, og det trenger heller ikke bli helt ille hvis du holder deg i skinnet med tanke på ekstrautstyr.

...og hva er konklusjonen?

Mini har gjort det igjen. Oppskriften på den nye cabrioleten er nøyaktig som før, bare med forsiktige videreføringer. Det vil si at den har fått mer utstyr, er blitt litt mer komfortabel og føles litt mer påkostet innvendig. Men det er altså snakk om små skritt.

Det kan være fristende å beskylde Mini (og BMW) for å være i overkant forsiktige og konservative. Men samtidig: Hvorfor endre på en oppskrift som er en så stor suksess? Slik sett er det forståelig at de nøyer seg med å finpusse, selv om det er snakk om en helt ny bil.

Det betyr også at du kan spare mye penger på å kjøpe en brukt utgave av forrige generasjon – uten at du på noen måte får følelsen av å kjøre gammel bil.

Men kjøper du ny Mini cabriolet får du altså en sommerbil som er breddfull av sjarm og kjøreglede. Du får en kjøremaskin som elsker svingete småveier og som kan gjøre hver kjøretur til en liten fest.

I Cooper S-utgave har du også kreftene som virkelig underbygger både understell og styrefølelse. Det koster litt, men har du pengene, er dette helt klart det mest attraktive utgaven.

Noe negativt? Plassen er begrenset, men det er endel av pakken her. Det er neppe noen som kjøper Mini cabriolet for å bruke den som familiebil uansett. Støynivået er i høyeste laget, særlig når vi tar prisen på testbilen i betraktning. Og billigfølelsen i interiøret står ikke helt i forhold til prislapp på over 500.000 kroner. Men når du sitter bak rattet her med taket nede, ja da føles det rett og slett ganske uviktig.

Du skal lete lenge etter en morsommere sommerbil enn dette, Mini innfrir igjen.
Du skal lete lenge etter en morsommere sommerbil enn dette, Mini innfrir igjen.

Les også:

Mini cabriolet som familiebil? Vi testet det ut!

Les testen: Den smarteste bilen de har laget

Testen ble opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:04 Krever Nato-forklaring: – Hva har Norge lovet bort?11:02 Erdogan: – Har åpnet dørene til Europa10:39 Kombinert: Norsk ledelse etter laghoppingen10:38 FIDE-sjefen: Carlsen forsvarer VM-tittelen i desember10:29 Ny ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet10:19 Trump-regjeringen og Taliban undertegner fredsavtale09:55 Kvinne døde i fallulykke i Oslo09:39 En tredje danske er smittet av viruset09:30 USA melder om flere virustilfeller uten kjent årsak09:14 Bjarne Rykkje forklarer den dårlige norske skøytesesongen09:00 Island vurderer å endre navneloven08:52 Tyrkisk kilde hevder anlegg for kjemiske våpen er ødelagt i Syria08:38 Kolonnekjøring i Sør-Norge på grunn av uvær08:34 Lei av å kaste mat? Her er løsningen!08:08 Togtrafikken i påsken rammes av vedlikeholdsarbeid06:29 1.000 griser døde i brann på Bornholm06:12 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:25 Bileiere får 10 millioner etter parkeringshusbrann04:51 Mann knivdrept i Sverige04:29 Ny storseier til Zuccarello og Minnesota Wild04:25 Hermstad vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten03:40 USA utsetter planlagt toppmøte grunnet virusfrykt03:08 Koronavirus: Sør-Korea passerte Kina i antall nye smittede02:04 Demonstrasjoner og protest da Polanski fikk filmpris i Paris01:20 Trump vil på nytt ha Ratcliffe som e-sjef01:19 KNM Helge Ingstad blir solgt som skrapmetall00:42 DNB frykter virusspredning – avlyser internasjonal konferanse i Oslo23:50 Stor pågang hos Ullevåls virustelefon23:47 Hovland utslått i Florida etter ny tung runde23:24 Bunnlaget Norwich med sterk seier mot Leicester22:53 Ødegaard & co. fant nøkkelen til slutt, slo Valladolid 1-021:52 Åtte personer til legevakt etter frontkollisjon på Hovden21:19 Det hvite hus anklager pressen for å ville skade Trump med virusdekningen20:34 MDG jubler over klimadom – nå vil de se Gardermoen-utbygging i retten19:36 Malin (18) fikk ikke leilighet – fordi hun er bifil19:30 BBC: Minst 210 personer døde i Iran etter å ha blitt smittet av coronaviruset18:43 Ansatt på Ullevål er smittet av coronaviruset18:11 Konflikt om kongolesisk stjerne førte til branner og evakuering av Gare de Lyon18:05 Snøskred slukte to biler i Lofoten – vei sperret til lørdag17:41 Rolls Royce selger fabrikk med 770 ansatte i Bergen17:24 Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) går av14:53 Ny skadesmell for City-stjerne14:52 Ytterligere tre gutter siktet for drapsforsøk i Oslo14:35 Ber om penger for å beskytte barna mot corona: – Kynisk spill på frykt14:17 Solskjær med heldig trekning i europaligaen13:42 Tyrkia får full støtte fra Nato13:21 Grimsbø og Frafjord melder seg klare for Norge13:20 Store snømengder ventes i Telemark og Agder13:15 Ingen kjærlighet i luften mellom MDG og Høyre13:13 Venstre-topp vil ha Tesla-fabrikk til Norge12:36 – Brutalt hvis Nyland ikke får starte finalen12:14 FCK-stjerne siktet for overfall på politimann under kamp11:56 Corona i skolen: – Vi skal trøste, men holder nærkontakt på et minimum11:55 Dagligvarekjedene forbereder seg på mulig hamstring11:47 Fremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren11:44 Solskjær: – Det lengst nede jeg har vært11:33 Nav: Personer i hjemmekarantene har rett til sykemelding11:19 Koronafrykt gir hamstring av munnbind og masker11:08 Oljeprisen har falt under 50 dollar fatet11:07 Sagosen jubler for VM på hjemmebane: – Helt magisk!10:32 Russiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15 Svømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11 Nordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55 DNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44 – Solbakken enestående for dansk fotball09:43 Ingen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35 Nå blir vigselsattesten digital09:19 Nordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08 Nå åpner Tyrkia «porten til Europa»09:07 Virusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59 Åpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46 Død person funnet i brennende bil i Moss08:10 Trondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40 Datteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36 Nye land rammet av Coronaviruset07:13 Jahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01 New Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45 Storoppgjørene i kø for Ødegaard06:36 Profilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35 Sverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30 Virke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan06:30 USA: Minst 38 drept av høyreekstreme i 201906:20 Sykkelritt stoppet av koronavirus-tilfeller, nordmenn må testes06:00 Dette skjer i dag06:00 Målinger: Svakeste Høyre-måned på ti år05:55 Eksperter stusser over at Afrika har så få virustilfeller05:43 Dette skjedde i natt05:40 Første bekreftede tilfelle av koronavirus i Nigeria05:38 Virus rammer Equinor hardere enn Brexit og handelskrig05:30 Brexit: Frontene skjerpes før forhandlingsstart05:29 Minst 33 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib05:02 Dagbladet: Høyre-topper mener Sivertsen-saken har gått for langt04:34 Minnesota Wild utklasset Detroit Red Wings 7-104:15 Færre virustilfeller i Kina, opp i Sør-Korea02:40 USA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37 Trondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13 Nytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48 Virusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28 Stoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker
Siste nytt
11:04VerdenKrever Nato-forklaring: – Hva har Norge lovet bort?11:02VerdenErdogan: – Har åpnet dørene til Europa10:39SportKombinert: Norsk ledelse etter laghoppingen10:38SportFIDE-sjefen: Carlsen forsvarer VM-tittelen i desember10:29NorgeNy ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet10:19VerdenTrump-regjeringen og Taliban undertegner fredsavtale09:55NorgeKvinne døde i fallulykke i Oslo09:39VerdenEn tredje danske er smittet av viruset09:30VerdenUSA melder om flere virustilfeller uten kjent årsak09:14SportBjarne Rykkje forklarer den dårlige norske skøytesesongen09:00VerdenIsland vurderer å endre navneloven08:52VerdenTyrkisk kilde hevder anlegg for kjemiske våpen er ødelagt i Syria08:38NorgeKolonnekjøring i Sør-Norge på grunn av uvær08:34Helse og livsstilLei av å kaste mat? Her er løsningen!08:08NorgeTogtrafikken i påsken rammes av vedlikeholdsarbeid06:29Verden1.000 griser døde i brann på Bornholm06:12NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeBileiere får 10 millioner etter parkeringshusbrann04:51VerdenMann knivdrept i Sverige04:29SportNy storseier til Zuccarello og Minnesota Wild04:25NorgeHermstad vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten03:40VerdenUSA utsetter planlagt toppmøte grunnet virusfrykt03:08VerdenKoronavirus: Sør-Korea passerte Kina i antall nye smittede02:04VerdenDemonstrasjoner og protest da Polanski fikk filmpris i Paris01:20VerdenTrump vil på nytt ha Ratcliffe som e-sjef01:19NorgeKNM Helge Ingstad blir solgt som skrapmetall00:42NorgeDNB frykter virusspredning – avlyser internasjonal konferanse i Oslo23:50NorgeStor pågang hos Ullevåls virustelefon23:47SportHovland utslått i Florida etter ny tung runde23:24SportBunnlaget Norwich med sterk seier mot Leicester22:53SportØdegaard & co. fant nøkkelen til slutt, slo Valladolid 1-021:52NorgeÅtte personer til legevakt etter frontkollisjon på Hovden21:19VerdenDet hvite hus anklager pressen for å ville skade Trump med virusdekningen20:34PolitikkMDG jubler over klimadom – nå vil de se Gardermoen-utbygging i retten19:36PengerMalin (18) fikk ikke leilighet – fordi hun er bifil19:30VerdenBBC: Minst 210 personer døde i Iran etter å ha blitt smittet av coronaviruset18:43NorgeAnsatt på Ullevål er smittet av coronaviruset18:11VerdenKonflikt om kongolesisk stjerne førte til branner og evakuering av Gare de Lyon18:05NorgeSnøskred slukte to biler i Lofoten – vei sperret til lørdag17:41PengerRolls Royce selger fabrikk med 770 ansatte i Bergen17:24PolitikkFiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) går av14:53SportNy skadesmell for City-stjerne14:52NorgeYtterligere tre gutter siktet for drapsforsøk i Oslo14:35NorgeBer om penger for å beskytte barna mot corona: – Kynisk spill på frykt14:17SportSolskjær med heldig trekning i europaligaen13:42VerdenTyrkia får full støtte fra Nato13:21SportGrimsbø og Frafjord melder seg klare for Norge13:20NorgeStore snømengder ventes i Telemark og Agder13:15PolitikkIngen kjærlighet i luften mellom MDG og Høyre13:13MotorVenstre-topp vil ha Tesla-fabrikk til Norge12:36Sport– Brutalt hvis Nyland ikke får starte finalen12:14SportFCK-stjerne siktet for overfall på politimann under kamp11:56NorgeCorona i skolen: – Vi skal trøste, men holder nærkontakt på et minimum11:55PengerDagligvarekjedene forbereder seg på mulig hamstring11:47PolitikkFremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren11:44SportSolskjær: – Det lengst nede jeg har vært11:33PengerNav: Personer i hjemmekarantene har rett til sykemelding11:19Helse og livsstilKoronafrykt gir hamstring av munnbind og masker11:08PengerOljeprisen har falt under 50 dollar fatet11:07SportSagosen jubler for VM på hjemmebane: – Helt magisk!10:32VerdenRussiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15SportSvømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11ReiseNordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55PengerDNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44Sport– Solbakken enestående for dansk fotball09:43SportIngen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35NorgeNå blir vigselsattesten digital09:19PengerNordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08VerdenNå åpner Tyrkia «porten til Europa»09:07ReiseVirusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59Helse og livsstilÅpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46NorgeDød person funnet i brennende bil i Moss08:10NorgeTrondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40NorgeDatteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36VerdenNye land rammet av Coronaviruset07:13NorgeJahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01VerdenNew Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45SportStoroppgjørene i kø for Ødegaard06:36VerdenProfilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35SportSverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30ReiseVirke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan06:30VerdenUSA: Minst 38 drept av høyreekstreme i 201906:20SportSykkelritt stoppet av koronavirus-tilfeller, nordmenn må testes06:00NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkMålinger: Svakeste Høyre-måned på ti år05:55Helse og livsstilEksperter stusser over at Afrika har så få virustilfeller05:43NorgeDette skjedde i natt05:40VerdenFørste bekreftede tilfelle av koronavirus i Nigeria05:38PengerVirus rammer Equinor hardere enn Brexit og handelskrig05:30PengerBrexit: Frontene skjerpes før forhandlingsstart05:29VerdenMinst 33 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib05:02NorgeDagbladet: Høyre-topper mener Sivertsen-saken har gått for langt04:34SportMinnesota Wild utklasset Detroit Red Wings 7-104:15Helse og livsstilFærre virustilfeller i Kina, opp i Sør-Korea02:40VerdenUSA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37PolitikkTrondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13PengerNytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48PengerVirusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28VerdenStoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus