Kvinne må ut med 18.000 kroner etter juks på teoriprøven

Dommen skal være den strengeste i Norge til nå for forsøk på juks på førerprøven. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dommen skal være den strengeste i Norge til nå for forsøk på juks på førerprøven. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne som forsøkte å jukse på teoridelen av førerprøven, er i Haugaland tingrett dømt til 24 dagers betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden kvinnen er dømt for, skjedde i oktober i fjor. Jukset ble oppdaget da hun etter prøven fikk beskjed om at hun hadde bestått, uten at hun så ut til å forstå dette, melder NRK.

Kvinnen kom til Norge som flyktning i 2012, og hadde ifølge dommen «begrensede norskferdigheter». I tillegg til boten og den betingede dommen må kvinnen ut med 3.000 kroner i sakskostnader.

Ifølge dommen fikk hun før prøven utdelt en handsfree øreplugg fra en medhjelper. Da hun tok prøven, hadde hun mobiltelefonen i sokken og ørepluggen i øret, skjult av hodetelefoner hun fikk utdelt på trafikkstasjonen i Haugesund.

– Via hodetelefonen og inn ørepluggen overhørte en medhjelper spørsmålene og svaralternativene. Medhjelperen informerte tiltalte om riktig alternativ, heter det i dommen.

Personvernpolicy