Tesla på autopilot krasjet inn i varebil

– Når bilen bremser riktig 1000 ganger stoler du på at den skal gjøre det neste gang også. Min feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sveitsiske sjåføren av en Tesla Model S trodde han hadde alt under kontroll med autopilot, cruise control og automatisk nødbrems aktivert. Så dukker det opp en stillestående varebil på motorveien uten at Teslaen stopper.

I videoen øverst i saken kan du se at sjåføren ligger bak en svart bil. Når den svarte bilen svinger forbi den stillestående varebilen, henger ikke autopiloten med, og ingen av systemene som skal hindre kollisjon reagerer før det er for sent.

Les også: Testet Tesla som politibil – ble overrasket

Stoler på teknologien

Mannen fra Zürich skriver følgende kommentar under videoen på YouTube:

«Ja, jeg kunne ha reagert raskere, men når bilen bremser riktig 1000 ganger stoler du på at den skal gjøre det igjen neste gang. Min feil».

Sjåføren gir likevel Tesla skylden for kollisjonen og sier at hele fronten på bilen må byttes ut. Autopilot-systemet er i test-fasen, og Tesla har påpekt at sjåfører fremdeles er ansvarlig for hendelser som måtte inntreffe.

Les også: Avslørte Teslas skjulte triks

Fristende å gi fra seg kontrollen

Det kan imidlertid være fristende å overlate all kontroll til systemet da autopiloten gjør at du ikke trenger å gasse, bremse eller styre. Teslaen leser også skilt og tar hensyn til andre bilister på veien.

Tidligere i vår var det en som falt for fristelsen til å ta seg en liten lur mens han var på kjøretur med en Tesla på autopilot:

Les også: Eierne rapporterer om Tesla-problemer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus