Dette er Mercedesen du kan lure naboen med

Mercedes CLA kommer i oppgradert utgave, dette er stasjonsvogna Shooting Brake.
Mercedes CLA kommer i oppgradert utgave, dette er stasjonsvogna Shooting Brake.

Prisen er egnet til å overraske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes har gjennomført en aldri så liten designrevolusjon de siste årene. Etter at bilene deres av mange ble oppfattet som litt trauste og kjedelige, har det vært fullt fokus på mer sporty og ungdommelig design.

En av bilene som har fått mye skryt, er CLA. Her viser Mercedes at det er mulig å lage eksklusivt og særpreget design, også på en ganske kompakt modell. Så har den også blitt en stor suksess.

Les også: Tre kule sommerbiler – til 30.000 kroner

Under 400.000

Her hjemme drar Mercedes også store fordeler av moderne og nøysomme motorer. Det betyr i praksis lave avgifter, og dermed priser som er brysomme for konkurrentene.

Det får vi et nytt, godt eksempel på når CLA Coupe og Shooting Brake nå kommer i nye utgaver. Tross oppgraderinger og mer utstyr, starter prisene på 338.300 kroner. Det betyr i praksis at det er mulig å komme under 400.000 kroner for bilen, med det mest nødvendige utstyret på plass. Det vil naboen neppe tro når han ser bilen din!

Ansiktsløftningen innebærer ny støtfanger, diamantgrillen i svart er standard. Her er det også integrerte eksospotter, samt nye lettmetallfelger.

CLA: Dette har ingen gjort tidligere

Særpreget interiør: Også her har det skjedd mye hos Mercedes de siste årene.
Særpreget interiør: Også her har det skjedd mye hos Mercedes de siste årene.

Les også: Krasjer oftere – er mindre sikre

Rommelig bagasjerom

CLA er nå også utstyrt med LED High Performance frontlykter som lyser opp veibanen enda bedre, men uten å virke forstyrrende på andre trafikanter. Mercedes lover også et betydelig oppgradert interiør, med nye setetrekk, nytt listverk, samt en rekke kromdetaljer i interiøret. Med tilleggsutstyret KEYLESS-GO Komfortpakke kan bakluken åpnes og lukkes uten bruk av hendene, ved å gjøre en fotbevegelse under støtfangeren.

Stasjonsvognutgaven Shooting Brake har for øvrig bagasjerom på 495 liter. Når bakseteryggen justeres fremover øker volumet med ytterligere 100 liter. Totalt rommer CLA Shooting Brake hele 1.354 liter med baksetene nedfelt. Her har altså ikke designet gått altfor mye ut over de praktiske egenskapene.

Den er mindre rampete enn den ser ut som

Mye fint utstyr

Motoralternativene er mange, og strekker seg fra innstegsmodellen CLA 180 d med 109 hestekrefter, til den ekstremt kraftige CLA 45 4MATIC, med voldsomme 381 hestekrefter. Et nytt motoralternativ er Norges-vennlige CLA 220 4MATIC, som føyer seg i rekken som det femte motoralternativet med 4MATIC på CLA og CLA SB-modellene. I tillegg får man nå AMG styling med hengerfeste.

Rimeligste Shooting Brake starter for øvrig på 358.700 kroner. "Starter på" er viktig her, for i kjent stil tilbyr Mercedes veldig mye fint ekstrautstyr som fort kan koste skjorta hvis du lar deg rive med.

Går du for toppmodellen CLA 45 AMG Shooting Brake, står det 811.900 kroner på prislappen, også det før "nødvendig" ekstrautstyr.

Design-Mercedesen ble utsolgt på et blunk

CLA kommer både som stasjonsvogn og firedørs coupe, som Mercedes selv kaller denne.
CLA kommer både som stasjonsvogn og firedørs coupe, som Mercedes selv kaller denne.

Personvernpolicy