Meny

Millionbøter til Mesta for manglende brøyting

Statens vegvesen har bøtelagt hovedentreprenøren Mesta for over tre millioner kroner for mangelfullt vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen har bøtelagt hovedentreprenøren Mesta for over tre millioner kroner for mangelfullt vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu.

Bøtene er de største som noen gang er gitt her til lands til en hovedentreprenør for manglende brøyting og snørydding, skriver Adresseavisen.

– Jeg har aldri opplevd eller hørt om noe lignende noe annet sted siden drift- og vedlikeholdskontrakter på riks- og fylkesveier ble konkurranseutsatt i 2003, sier seksjonssjef Arne Iversen i Vegseksjon Sør-Trøndelag i Statens vegvesen.

Mesta har fått 34 bøter på i alt 3,075 millioner kroner i perioden januar til april. De varierer fra 10.000 kroner til 200.000 kroner. Mesta har fått den største boten seks ganger i vinter.

Les også:   Godsavtale skal flytte 300.000 trailere bort fra veien

I alt har Statens vegvesen registrert nærmere 130 avvik fra kontrakten. De aller fleste kontraktbruddene gjelder området Trondheim Ytre og området Malvik– Selbu– Klæbu.

Avdelingsdirektør Arne Årsbog i Mesta skriver i en tekstmelding til avisen at «sanksjonene er ikke ferdigbehandlet av Mesta og Statens vegvesen, kan derfor ikke kommentere dette.

Les også:  Her brøytes Norges mest kjente turistvei

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus