Meny

Påkjørte fotgjengere skal klistres fast på bilen

Google vil at selvkjørende biler kan utstyres med et selvklebende ytre lag som klistrer fast påkjørte fotgjengere. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotgjengere som blir påkjørt av selvkjørende biler, skal kunne bli klistret fast på bilen i stedet for å bli kastet av når de blir truffet, ifølge et Google-patent.

Patentet, som ble registrert 17. mai av Google, beskriver hvordan selvkjørende biler kan utstyres med et selvklebende ytre lag blir aktivert ved sammenstøt. Teknologien sammenlignes med prinsippet som et fluepapir har.

– Når en fotgjenger blir truffet, sprekker ytterlaget på bilen seg og aktiverer det klebrige laget, heter det i patentbeskrivelsen.

Les også: Slipper 100 selvkjørende biler ut i trafikken

– Fotgjengeren blir festet til kjøretøyet inntil bilen stanser, og blir ikke kastet av bilen. Dermed hindrer man et ytterligere sammenstøt som ellers ville ha oppstått når fotgjengeren blir kastet av bilen og havner i veibanen eller mot et annet objekt, heter det videre.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus