Her kan du kjøpe ferdig pyntet bil til 17. mai

Rød Volvo med flagg og bjørkeris – blir det mer norsk?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mange av oss nordmenn er det noe eget med Volvo. Til tross for at de blir bygget på den siden av Svinesund som byr på billig snus og flesk, er det liksom noe norsk over dem likevel.

Kanskje ikke helt på samme måte som Henrik Wergeland, brunost og Bjørnstjerne Bjørnson, men det er pokker ikke så langt unna heller.

I alle fall ikke når en god, gammel Volvo er både rød og pyntet med bjørkeris og norske flagg. Det er nesten så man kjenner litt på nasjonalromantikken under bunadvesten da – eller?

Dette er bilene Volvo aldri laget

Siste årsmodell før 240

Denne bilen er fra 1974, den siste årsmodellen av 140-serien. Den som egentlig har de brutalt store støtfangerne. På denne er de heldigvis byttet ut med de mindre fra 1973, samtidig med at blinklysene foran også har forsvunnet.

Under panseret har det også skjedd ting. Denne bilen har i utgangspunktet fått en trimmet motor på 2,2 liter og 180 hestekrefter med doble Weberforgassere og gode greier, men noe har gått galt og motoren er demontert. Vi finner nå en mer original motor under panseret.

Slik ser den gamle Volvoen ut, uten 17. mai stas. Faksimile fra Auto DB.
Slik ser den gamle Volvoen ut, uten 17. mai stas. Faksimile fra Auto DB.

Les hele annonsen og se alle bildene her:

Solide biler

Mekanisk sett er disse bilene svært solide, de er enkle å skru på og det meste av deler er å oppdrive til greie priser.

Rust er bilenes definitivt største fiende. Hjulbuer bak, forskjermer, rundt panserhengsler, gulv, nedkant av dører og reservehjulsbrømmer bak er obligatoriske sjekkpunkter.

Bilen, som befinner seg i Kragerø-området, står for øyeblikket til vinterlagring, men om du melder din interesse kjapt er jeg sikker på at selger ordner med både med bjørkeløv og norske flagg om du ønsker det. Men bunadsskjorta må du nok stryke selv...

Vi ønsker en god 17 mai!

Les også: Volvo 140 blir du rett og slett litt glad i

Personvernpolicy