Pickup-bossen blir enda sterkere

Samme motor som superbilen Ford GT.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Raptor kommer med en 3,5-liters V6 EcoBoost-motor som erstatter dagens 6,2 liter store V8-er på 420 hk . Ford har ennå ikke opplyst om antall hester og dreiemoment, men den nye motoren i F-150 Raptor vil ventelig ha mellom 450 og 500 hk og et dreiemoment som er kraftigere enn 600 Nm. EcoBoost-motoren er for øvrig den samme som benyttes i nye Ford GT, og der har Ford hentet ut 600 hk.

Les også: Derfor kan det være smart å legge nøkkelen i aluminiumsfolie

Nye Raptor kommer med 10-trinns automatgir og ramme av høystyrkestål. Til tross for at den er fundamentert på mer stål enn forgjengeren er den cirka et kvart tonn lettere takket være mindre motor og mer aluminium i karosseriet. Den kommer med 7,62 centimeters FOX Racing Shox-dempere med bypass-teknologi som standard. Karakteristikken på dempingen kan varieres etter underlaget. Fjæringsveien er økt med nesten fem centimeter foran og bak.

Raptor har 360 graders kamera som standard, firehjulstrekk med mekanisk låsing og muligheten for beadlock-løsning på hjulene som gjør at du kan styre lufttrykket på de 17-tommers BFGoodrich All-Terrain T/A KO2-hjulene som er spesiallaget for Raptor. Kjører du for eksempel på sand eller snø kan du senke lufttrykket for å øke gripeflaten på dekkene.

Raptor skal etter planen lanseres i USA denne våren.

Les også:

Ser du hvilken populær bilnyhet som har «sneket» seg inn i Norge?

Her blir du kongen av veien

Nissan ypper med pickup-kongen

Denne saken er først publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus