Nå kommer elbilene med lang rekkevidde og rimelig pris

Ny nissan Leaf får et betydelig barskere utseende, noe denne konseptbilen antyder. Leaf er verdens mest solgte elbil så langt. Foto Nissan
Ny nissan Leaf får et betydelig barskere utseende, noe denne konseptbilen antyder. Leaf er verdens mest solgte elbil så langt. Foto Nissan

De nesten månedene lanseres Opel, BMW, Tesla og Nissan nye elbiler med rekkevidde på 300 kilometer eller mer. Dermed blir disse elektriske bilene brukbare for mange flere i daglig bruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede i dag kan du kjøpe en Tesla Model S med rekkevidde på 450 kilometer, men til en pris som kanskje ikke passer «folk flest». Men fram mot 2020 kommer det mange rimelige elbiler med lang rekkevidde på markedet.

Les også: Vi har kjørt elbilene uten batteri og rekkeviddeangst

(Saken fortsetter under)

Opel Ampera-e kommer til Norge neste år og har en rekkevidde på 300 kilometer på en lading. Foto: Opel
Opel Ampera-e kommer til Norge neste år og har en rekkevidde på 300 kilometer på en lading. Foto: Opel

Neste år kommer Opel Ampera-e på markedet. Dette er søstermodellen til Chevrolet Bolt, som kommer i salg i USA til høsten. Også disse bilene har en rekkevidde på 300 kilometer. Den elektriske motoren yter over 200 hester og bilen gjør unna 0-100 km/t på sju sekunder. Ampera-e skal koster under 30.000 euro og det bør bli noe sånt som 270.000 kroner i Norge.

Les også: Nå skal også svenskene få elbilrabatt

(Saken fortsetter under)

BMW i3. Foto: BMW
BMW i3. Foto: BMW

Allerede i disse dager lanserer BMW sin i3 med en ny batteripakke. Den er ikke større en den gamle, men kan lagre mer energi. Det betyr at rekkevidden øker fra 190 kilometer på en lading på dagens modell til 300 kilometer. Under gunstige kjøreforhold vel å merke. Prisen er 345.000 kroner.

(Saken fortsetter under)

Audi e-tron quattro. Foto: Audi
Audi e-tron quattro. Foto: Audi

Audi har bekreftet at de skal starte produksjon av en ren elektrisk SUV i 2018. Den er kraftig inspirert av konseptbilen e-tron quattro, som fabrikken viste på Frankfurt-utstillingen i september. Bilen får en rekkevidde på nesten 500 kilometer, men blir nok også relativt dyr.

Les også: Skal du kjøpe elbil?

(Saken fortsetter under)

Teslas Model 3. Foto: Tesla
Teslas Model 3. Foto: Tesla

Neste år lanserer også Tesla sin nye, lille Model 3. Den er 20 prosent mindre enn Model S og får en praktisk rekkevidde på 320 kilometer på en lading, ifølge fabrikken. Prisen er 35.000 dollar i USA, men siden elektriske biler er avgiftsfrie i Norge, vil transportkostnader være det eneste som kommer i tillegg i Norge. Vi snakker dermed om rundt 300.000 kroner.

En uke etter at bilen ble vist for første gang nå i april, hadde 275.000 mennesker verden rundt betalt 10.000 kroner i forskudd for å stå på listen over kjøpere.

Les også: Dette gjør oss til elbil-kjøpere

(Saken fortsetter under)

Konsept for ny Nissan Leaf. Foto Nissan
Konsept for ny Nissan Leaf. Foto Nissan

– At så mange mennesker er villig til å betale forskudd på en bil som først kommer høsten 2017, er bra. Endelig blir det skikkelig konkurranse i elbilmarkedet. Det vil gjøre at utviklingen av elbiler kommer til å skyte fart, sier Nissan-sjef Carlos Goshn til Automotive News.

I dag er Nissan Leaf den mest solgte elbilen i verden med godt over 200.000 biler på veien. Nylig økte Nissan også rekkevidden på Leaf til rundt 250 kilometer og planlegger at neste generasjon Leaf, som kommer om noen måneder, vil øke til 300 kilometer.

Les også:

En gammel tøffing har takket for seg

Firehjulstrekk på kjøpet

Saken ble opprinnelig publisert på Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus