Meny

Førerkort-fasit selges fortsatt i Oslo

Fasitene selges i en leilighet like ved Politihuset på Grønland i Oslo, ifølge NRK. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere år har en gruppe solgt fasiten til Statens vegvesens teoriprøver på Grønland i Oslo. Ifølge NRK pågår salget fortsatt i dag.

TV-kanalen har fulgt gruppen i flere uker, og sier aktiviteten pågår i en leilighet like ved politihuset på Grønland.

Ved å betale mellom 3.000 og 6.000 kroner får man komme inn i leiligheten, der man blir vist fasiten og får hjelp til å pugge svarene til teoriprøvene for både bil og buss ved Risløkka trafikkstasjon.

Kunder NRK har fulgt, har blitt fulgt til døra ved trafikkstasjonen. En person sier at spørsmålene vedkommende fikk på prøven var akkurat de samme som de hadde pugget i leiligheten. Ifølge NRK er det ikke sikkert hvordan bakmennene får vite hvilke spørsmål som kommer på den aktuelle testdagen.

I 2013 omtalte Dagsavisen organisert juks ved trafikkstasjonen. Den gangen ble de som skulle ta prøven, utstyrt med skjult kamera, slik at bakmennene kunne se spørsmålene og gi riktige svar via en trådløs hodetelefon.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus