Meny

Samtlige biler hadde for høye utslipp i britisk test

Illustrasjonsfoto: Hannah Mckay (Reuters / NTB scanpix) Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter har gjennomført realistiske veitester av 37 bilmodeller og fant at samtlige hadde større utslipp av NOx enn det laboratorietester har vist.

Bare Volkswagen hadde benyttet programvare for å skjule de reelle utslippene, konkluderer det britiske transportdepartementet.

Bilmodellene som ble testet kom fra alle de store produsentene. 18 av dem var av eldre modell og ble testet opp mot den såkalte Euro 5-standarden, mens 19 var nye og ble testet opp mot de strengere Euro 6-utslippskravene.

Les også:  Mitsubishi innrømmer juks med utslippstester

Samtlige biler viste seg å ha større NOx-utslipp enn tillatt, når det ble gjennomført realistiske målinger på landeveien og ikke i laboratorium.

– Alle resultater er betydelig over grensen. De beste resultatene ligger rundt tre ganger så høyt, mens de verste er rundt ti ganger så høyt, konkluderer departementet, med henvisning til bilene som er testet opp mot Euro 5-standarden.

Det britiske transportdepartementet understreker at bilprodusentene ikke har gjort noe galt, ettersom det i dag bare er krav om laboratorietester av bilene.

Storbritannia planlegger å innføre realistiske veitester fra neste år av.

Les også:

Volkswagen etterforskes for grovt bedrageri i Sverige

VW-juks kan skape problemer for flere land

Tatt for juks – men fortsatt Norges klart største bilmerke

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus