Meny

Kilder: Volkswagen tilbyr seg å kjøpe tilbake 500.000 biler

Et trafikklys viser rødt ved siden av Volkswagen-fabrikken i Wolfsburg i Tyskland. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilprodusenten Volkswagen skal ha inngått en avtale om hvor selskapet tilbyr seg å kjøpe tilbake 500.000 dieselbiler i USA som følge av utslippsjuksskandalen.

Opplysningene kommer fra informerte kilder som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Samtidig melder den tyske avisen Die Welt at Volkswagen har gått med på å betale drøyt 40.000 kroner i erstatning til eierne av dieselbiler det er jukset med utslippene på.

Les også: VW tilbakekaller 800.000 biler

En føderal dommer ga i forrige måned Volkswagen frist til torsdag med på å utbedre motorene i nærmere 600.000 dieselbiler i USA som viser seg å ha høyere utslipp enn det bilprodusenten har hevdet.

Bileierne har i tillegg krevd økonomisk kompensasjon etter å ha kjøpt biler med høyere utslipp enn de tillatte verdiene.

Les også: VW kan gi prisavslag til eiere av juksebiler

Reuters skriver at det er ventet at Volkswagen vil legge fram forslaget sitt for en føderal dommer i San Francisco torsdag. Avtalen gjelder angivelig for modellene Jetta, Golf og Audi A3 solgt etter 2009. Den gjelder ikke for større dieselbiler, som SUV-modellene fra Audi og Porsche.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus