Meny

Slipper 100 selvkjørende biler ut i trafikken

100 Volvoer skal blant annet redusere antallet ulykker.
100 Volvoer skal blant annet redusere antallet ulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100 Volvoer skal etter planen gjøre veiene i og rundt Gøteborg tryggere - samtidig som Volvo høster erfaringer rundt selvkjørende biler.

Akkurat nå pågår det et skikkelig kappløp mellom flere av verdens bilprodusenter. Det handler om å være så tidlig ute som mulig med selvkjørende biler. Teknologien har vært her en stund allerede – nå er det på mange måter stille før stormen.

For en tid tilbake kjørte vi i Broom nye Mercedes E-klasse i Portugal, og fikk teste ut den selvkjørende teknologien i den bilen. Det er imponerende saker, og i praksis klarer bilen det aller meste av kjøringen selv.

Volvo har også kommet langt på dette området. Neste år går utviklingen inn i en ny fase. Da skal nemlig 100 Volvoer slippes ut på veiene i og rundt Gøteborg. Alle skal ha sjåfører bak rattet, men de skal være der kun for å gripe inn hvis det skulle bli nødvendig.

Den selvkjørende teknologien har naturligvis et komfortaspekt, ved at føreren kan slappe av bak rattet. Men for Volvo er også sikkerheten viktig. De er overbevist om at selvkjørende biler vil bety færre uhell og ulykker – og dermed hjelpe Volvo mot et svært ambisiøst må: At ingen skal dø i en Volvo i 2020.

En oppdatering – og så hadde Tesla Model S autopilot

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus