Kvinner bulker halvparten så mye som menn

MENN BULKER MEST: Menn krasjet bilene sine dobbelt så mange ganger som kvinner i 2015, og fikk skader for 3,4 milliarder kroner.
MENN BULKER MEST: Menn krasjet bilene sine dobbelt så mange ganger som kvinner i 2015, og fikk skader for 3,4 milliarder kroner. Foto: Rune Korsvoll
Artikkelen fortsetter under annonsen

Menn krasjet bilene sine for 3,4 milliarder kroner i 2015, mens kvinner bare bulket for 1,6 milliarder. Dette viser nye tall fra forsikringsselskapene som motor.no har fått tilgang til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta:

Slik bulket kvinnene i 2015

Eneulykker 23.794

Rygging 18.054

Påkjørt parkert kjøretøy 13.518

Påkjørsel bakfra 12.513

Slik bulket mennene i 2015

Eneulykker 43.492

Rygging 28.126

Påkjørsel bakfra 22.931

Påkjørt parkert kjøretøy 22.786

Tallene viser totalt antall skader innrapportert til forsikringsselskapene.

Selv om kvinner kjører noe mindre bil enn menn, er tallenes tale tydelig. Også når det gjelder antall skader er menn i et klart overtall. I fjor bulket menn nesten 170 000 ganger, mens kvinnene totalt hadde i underkant av 93 000 skader. Dette er tall som forsikringsselskapene har fått inn via skademeldinger.

Hos begge kjønn er det eneulykker, der bare en bil er innblandet, som dominerer. Skader ved rygging kommer på en god andreplass.

Les mer om menn og kvinner bak rattet i magasinet Motor (innlogging for NAF-medlemmer)

Underbygges av UP

I en omfattende studie i 2012 tok UP for seg personer som er anmeldt for grove fartsovertredelser og ruspåvirket kjøring. Hele 91 prosent av de som hadde kjørt altfor fort, var menn. 87 prosent av de som kjørte i ruspåvirket tilstand, var menn. Det er yngre menn som dominerer denne dystre statistikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange argumenterer med at kvinner er usikre og nølende – og derfor farlige i trafikken. Men statistikken sier altså noe annet. Det gjør ekspertene også.

Les også: Sjekk dette drømmemarkedet for biler

Ikke usikre kvinner

– «Usikre kvinner» opplever ikke jeg som et problem i trafikken. Det er snarere menn i 40-åra i raske biler som skaper farlige situasjoner, sier den erfarne kjørelæreren Tore Johannessen til magasinet Motor.

– Vi vet at flere menn enn kvinner kjører, men ikke hvor mye mer. V vet også flere menn enn kvinner får skader. Det hevdes at menn kjører mer aggressivt enn kvinner og at menn kjører ”bedre” enn kvinner, men det er ikke noe tallene til forsikringsselskapene sier noe sikkert om, sier Stine Neverdal, som er informasjonssjef i Finans Norge.

Les også: Slik vasker du bilen innvendig

Denne saken er først publisert på Motor.no