Slik vasker du bilen innvendig

Våren er her og etter en lang vinter hvor det har samlet seg søppel, salt, grus og sørpe i bilen, er det på tide med et ekstra tak for å få en vårklar bil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare slik at det er lakken og utsiden som trenger pleie etter en hard vinter, interiøret må også fin sin del.

– Mange bileiere lar det gå litt for lenge mellom hver gang inventaret i bilen får en skikkelig rengjøring. Det er viktig at du ikke kjører rundt med støv og smuss, som virvles opp hver gang du setter deg i bilen, sier Frode Jørgensen i Biltema i en pressemelding.

Våren er høytid for rengjøring

Bilbutikken merker at salget stiger når snøen forsvinner og solen melder sin ankomst. Det er jo mye enklere å trives i en red og ryddig bil når man skal på både korte og lange turer i vårsolen.

– Det er liksom ikke måte på hva man finner av småstein, brødsmuler, mynter, hundehår og gamle sjokoladepapir hvis man først går skikkelig til verks inni bilen. Premien etterpå er frisk luft og nybilfølelse, sier Jørgensen.

Les også: Nei - du bør ikke vaske bilen med varmt vann

Fjern alt søppel

Norges Automobil-Forbund (NAF) skriver at innvendig vask ikke er «noen heksekunst». Forbundet oppfordrer i sine tips at du først rydder bort alt unødvendig i bilen, før støvtørking, støvsuging og vask gir en følelse av ny bil.

Ifølge NAF er vask rundt dører og interiør første steg, før man støvsuger tepper og seter og til slutt skal man vaske dashbord og instrumenter.

Ren aircondition selv - spar penger

Jørgensen i Biltema har planen klar for hvordan du skal få ny og frisk luft i bilen.

– Du lar motoren gå, åpner alle luker i lufteanlegget og setter airconditionanlegget på full guffe med kaldluft. Deretter setter du flasken på gulvet bak i kupeen og lar den spraye seg tom, sier Jørgensen og minner om at bilen bør stå utendørs og alle vinduer skal være lukket.

Sprayen skal fjerne mugg og bakterier.

– Etterpå bytter du kupéfilteret som all inneluften renses gjennom. Noen verksteder tar 2000 kroner for en sånn jobb. Kan du den selv, slipper du unna med under 300 kroner, sier Jørgensen.

Les også: Slik fjerner du bilrusten på egenhånd

Skumlegg setene

Et annet tips er å skumlegge setene, som jobber seg ned i porene på setet.

– Når skummet har tørket inn, går du løs på setene med en børste. Etterpå støvsuger du setene. Prosessen gjør at du får med deg smusset som har satt seg så godt at støvsuging alene ikke får det med seg, sier han.

Les også: Her kan du få titusen i bot for å vaske bilen


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus