Meny

Magne sto først i køen – sikret seg folke-Tesla

Magne Fagerhol var tidlig oppe og sikret seg landets første reservasjon på Teslas nye folkemodell, Model 3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men bilen får han ikke før tidligst om halvannet år.

Grytidlig på morgenen 1. april norsk tid skal Tesla vise sin nye folke-bil, Model 3, for første gang.

Dette er bilen som for alvor skal gjøre Tesla til en volumprodusent. Den nye elbilen skal ha en rekkevidde opp mot 400 kilometer. Prisene skal starte på rundt 300.000 kroner, avhengig av dollarkursen.

Det er i praksis rundt halv pris i forhold til dagens bestselger, Model S.

Nesten 100 i kø

Tesla har en unik posisjon i elbil-landet Norge. Mens Tesla åpner for bestillinger av Model 3 på nettet først etter presentasjonen av bilen, fikk norske kunder mulighet til å «snike i køen» torsdag morgen.

Les også:   Nå er denne Tesla-nyheten på plass i Norge

De norske Tesla-forhandlerne åpnet nemlig for å ta imot bestillinger, av de som kom til butikkene. Og det var det mange som gjorde!

Først i køen av nesten 100 ivrige bilkjøpere hos Tesla på Skøyen utenfor Oslo sto Magne Fagerhol.

Det var mange som møtte opp hos de ulike Tesla-forhandlerne tidlig torsdag morgen. Her fra Skøyen i Oslo.

Les også:  Nå starter de salget av en verdensnyhet

Får bilen sent i 2017

– Jeg stilte meg opp kl. 05.35. Det var smart, for da var jeg også først inn da dørene åpnet, forteller en oppglødd Magne til broom.no.

Han betalte 10.000 kroner, og reserverte sitt eget eksemplar av Model 3.

Produksjonen av denne bilen starter først til neste år, ifølge Tesla begynner leveringene globalt helt på slutten av 2017. Den nybakte bileieren må altså smøre seg med ganske mye tålmodighet.

Les også:  SUV-en Model X kommer straks: Sjekk prisene her

200 i kø på Grorud

Men at det blir lenge å vente på bilen, så altså ikke ut til å skremme de interesserte. Broom har fått melding om stor aktivitet hos de rundt ti Tesla-forhandlerne som har tatt imot reservasjoner i dag.

– Avdelingen vår på Grorud hadde rundt 200 personer i kø, det er tydelig at interessen for denne bilen er stor. Her har det vært unge og eldre, damer og menn. Kundegruppen er sammensatt, men felles for de aller fleste er at de kom for å signere. De hadde bestemt seg før de kom til butikkene våre, forteller Even Sandvold Roland som er informasjonssjef for Tesla i Norge.

Les også:   – Ny Tesla kan snu bilmarkedet på hodet

Forteller minst mulig

Tesla er kjent for å holde kortene tett til brystet rundt nye modeller. Det har ikke lekket ut et eneste bilde av Model 3 før presentasjonen. Vi vet heller ikke mye om bilen, ut over størrelse, rekkevidde og antatt pris i USA. Teslas infosjef er heller ikke veldig meddelsom.

– Har du sett bilen selv?

– Ingen kommentar.

– Men kan du si noe om prisen i Norge?

– Jeg kan ikke si annet enn at den amerikanske prisen skal ligge på 35.000 dollar, tilsvarende 291.000 kroner. Men om det blir prisen i Norge, kan jeg ikke bekrefte nå, sier Sandvold Rolaned.

Les også:  Model 3: Kan snu bilmarkedet på hodet

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus