Meny

Nå starter de salget av en verdensnyhet

Tesla åpner opp for bestilling av sin nye- og billigste modell i morgen. Og norske kunder får et forsprang på alle andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er bare ett sted du kan bestille Teslaen – først.

Tesla har på rekordtid skaffet seg en svært sterk posisjon i bilmarkedet. En ny modell fra Tesla er en skikkelig begivenhet. Ikke minst fordi den amerikanske elbilprodusenten så langt har vært utrolige flinke til å skape blest og oppmerksomhet rundt produktene sine.

Nå gjør de seg klare til å vise oss det som blir deres klart viktigste bil så langt. Vi snakker om Model 3. En bil som tar mål av seg å revolusjonere elbilmarkedet.

Les også:  Nå er denne Tesla-nyheten på plass i Norge

Mangedoble salget

Startprisen skal ligge på rundt 300.000 kroner, avhengig av dollarkursen. Og den skal kunne kjøre knappe 400 kilometer på én lading.

Dagens biler fra Tesla, Model S og Model X, er kostbare nisjeprodukter. Med Model 3 er ambisjonen å mangedoble salget. Derfor blir denne også sett på som den definitive testen på om Tesla vil lykkes eller ikke.

Tesla har lenge annonsert at de vil presentere Model 3 for første gang 31. mars, hjemme i USA. Det betyr tidlig-tidlig på morgenen 1. april her i Norge. Samtidig åpner de for reservasjon av bilen, på internett. Ut fra interessen rundt Model 3 så langt, blir det spekulert i at Tesla kan komme til å få inn bestillinger på minst 100.000 eksemplarer av bilen, umiddelbart etter at de åpner for det.

Les også:  Nå kan det bli rettssak om de spesielle Tesla-dørene

Må kommer til butikken

Norge er i en særstilling når det gjelder Tesla-salg på verdensbasis, og norske kunder slipper å vente til 1. april, hvis de oppsøker en av landets Tesla-butikker.

Tesla Norge bekrefter nemlig nå at de «tjuvstarter» dagen før.

– For de som vil komme først i køen, åpner vi for reservasjon i butikkene våre innenfor vanlig åpningstid, torsdag 31. mars.

– Reservasjonsdepositum i Norge er 10.000 kroner, forteller Even Sandvold Roland som har tittelen Communcations Manager Norway hos Tesla.

Les også:  Model X er er her snart og nå vet vi hva den vil koste

Slutten av 2017

Dette depositumet må man altså betale for å bekrefte sin bestilling. Men hvis man angrer, er det ikke noe problem å få pengene tilbake.

Produksjonen av Model 3 starter for øvrig til neste år. I følge Tesla skal de første kundene få bilene sine i slutten av 2017.

Da er det nok også grunn til å vente at flere tusen norske kjøpere venter på sine biler.

Les også:    Ny Tesla kan snu bilmarkedet på hodet

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus